V Chrudimi jezděte ostražitě

Region - 16. 11. 2023
V Chrudimi jezděte ostražitě

CHRUDIM – Město čeká nepříjemný souběh dvou dopravních uzavírek. Jedna je úplná, druhá bude částečná s využitím kyvadlového řízení dopravy. „Řidiče prosíme o maximální ostražitost a v neposlední řadě také o trpělivost. Dopravní situaci v Chrudimi nám souběh uzavírek notně komplikuje, ale v podstatě jde o zkoušku na výrazně složitější situaci v příštím roce, kdy dojde k úplné uzavírce mostu u obchodního domu Tesco na několik měsíců,“ říká místostarosta Chrudimi Zdeněk Kolář, do jehož gesce spadá oblast dopravy.

 

Úplná uzavírka se týká ulice Na Ostrově, důvodem je rekonstrukce plynovodu. Aktuálně je v místě pouze částečná uzavírka se zjednosměrněním provozu ve směru k obchodnímu domu Tesco. Od pondělí 20. listopadu do 8. prosince se částečná uzavírka změní na úplnou, a to v cca 150metrových úsecích v obou směrech od lávky pro pěší přes řeku Chrudimku. Uzavřena bude rovněž lávka samotná.

 

Ještě více dopravní situaci o týden později zkomplikuje částečná uzavírka, jež se od pondělí 27. listopadu dotkne provozu na mostu přes Chrudimku na silnici I/17 v ulici Dr. Milady Horákové.

 

„Důvodem uzavírky je montáž technologické lávky pro přeložku sítí, které vedou přes stávající most. Jde o přípravu na stavbu mostu nového, jež vypukne v březnu příštího roku,“ dodává místostarosta Kolář.

 

Částečná uzavírka potrvá týden, tedy do 4. prosince. Provoz přes most bude jednosměrný ve směru od nemocnice k okružní křižovatce u obchodního domu Tesco. Po celou dobu bude zachován výjezd z ulice v Průhonech od sportovních areálů do obou směrů ulice Dr. Milady Horákové, stejně tak i odbočení z ulice Dr. Milady Horákové ke sportovním areálům. Provoz v křižovatce ulic Dr. Milady Horákové a V Průhonech bude ve všední dny v pracovní době od 6.00 do 17.00 hod. řízen pracovníky stavby, mimo tuto dobu mobilní semaforovou soupravou.

 

Objízdná trasa pro veškerou dopravu ve směru na Vysoké Mýto a Pardubice bude vedena po městském komunikačním okruhu (ulice Dr. Milady Horákové – Obce Ležáků – Palackého třída – Masarykovo nám., Poděbradova, Tovární) s výjezdem přes silnici III/34026 v Dašické ulici s následným napojením na obchvat.

 

Součástí dopravních opatření u mostu bude nyní i uzavření průchodu pod mostem, a to až do ukončení stavby mostu nového v druhé polovině příštího roku.

 

Částečnou uzavírkou mostu bude dotčen provoz linkových autobusů i autobusů městské autobusové dopravy Chrudim (MAD). Autobusy MAD a linkové autobusy pojedou ve směru od nádraží na Vysoké Mýto Palackého třídou, ulicemi Obce Ležáků, Vrchlického, Jungmannovo nábřeží a V Průhonech, v křižovatce u sportovních areálů se napojí na silnici I/17 v ulici Dr. Milady Horákové.

 

Zastávka Chrudim, Obce Ležáků bude obsluhována dle jízdních řádů, autobusy se po jejím obsloužení otočí na okružní křižovatce „U Guláška“, vrátí se na křižovatku s ulicí Vrchlického a dále budou pokračovat po trase ke sportovním areálům.

 

Na trase MAD ve směru Dopravní terminál – Větrník nebudou obsluhovány zastávky Chrudim, S.K.Neumanna, Chrudim, sídliště U Stadionu a Chrudim, sportovní areály. Náhradní zastávka bude zřízena v prostoru parkovacího pásu proti zimnímu stadionu. (apr) Ilustrační foto: turistika.cz

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek