Za měsíc a pár dnů

Region - 17. 11. 2023
Za měsíc a pár dnů

PARDUBICE - Každý, kdo prochází Pardubickou nemocnicí, si může všimnout, že největší stavba v historii Pardubického kraje, tedy budova centrálního příjmu, je již téměř hotová. S aktuálním stavem prací se přímo na místě seznámil také hejtman Martin Netolický v doprovodu generálního ředitele Nemocnice Pardubického kraje Tomáše Gottvalda a generálního ředitele společnosti Geosan Luďka Kostky. Stavba, která byla podpořena částkou 500 milionů korun z programu REACT EU, byla zahájena předáním staveniště dne 17. 5. 2021 a dokončení stavební části je plánováno na 22. 12. 2023.

 

„Stavba centrálního příjmu jde skutečně do finále, protože dokončení stavební části máme naplánované na 22. prosince s tím, že následně začne postupné oživování budovy, což není jednoduchý proces. Ze stavby za 1,8 miliardy korun máme nyní prostavěno přes 1,5 miliardy korun, což dokazuje, že se blížíme do závěrečných týdnů stavební části. V tuto chvíli řeší dělníci například montáž hliníkové fasády, obklad předsazené fasády, keramické obklady a dlažby nebo kompletace výtahů. Zároveň už postupně probíhá také montáž nábytku v celém objektu. Velmi čilý stavební ruch panuje opravdu v celém objektu, který je opravdovou dominantou nemocnice,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Ten také upozornil, že paralelně se stavebními pracemi průběžně probíhá montáž zdravotnických technologií. „Jedná se například o angiolinky, CT, RTG, robotický operační systém, operační a vyšetřovací svítidla či potrubní poštu. Zároveň již máme od poloviny října zkolaudované horkovodní ocelové potrubí, jejímž investorem byla společnost EOP Distribuce, a.s. Opatovice nad Labem,“ uvedl hejtman Netolický, který si stavbu prošel od podzemních prostor, až po heliport. (DoB) Foto: Pk (Pohled do interiéru budovy)

 

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu