Distribuce ochranných pomůcek

Region - 09. 03. 2021
Distribuce ochranných pomůcek

 

PARDUBICKO - Kraj v těchto dnech rozděluje ochranné pomůcky všem pěstounským rodinám a také pracovníkům přímé péče v Zařízeních pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Celkem Pardubický kraj obdržel od státu pro tyto cílové skupiny 15 000 respirátorů FFP2 a 7 900 zdravotnických roušek.

„Pracovnice krajského orgánu sociálně-právní ochrany dětí nyní rozváží respirátory a roušky všem pěstounům na přechodnou dobu, do čtrnácti organizací a deseti obcí s rozšířenou působností, které doprovázejí pěstouny. Odtud tyto ochranné pomůcky získají všechny pěstounské rodiny,“ informoval radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

Také Potravinová banka Pardubického kraje v Chotovicích získala část ochranných pomůcek pro potřebné. „Od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR jsme obdrželi 600 tisíc roušek a 150 tisíc respirátorů. Mohou o ně pro své klienty požádat města, obce a pečující organizace. Máme klíč na jejich rozdělování a je potřeba se s námi předem domluvit a pro pomůcky si k nám dojet. Rozhodně bychom ale potřebovali mnohem více respirátorů,“ uvedla ředitelka Oblastní charity Nové Hrady a předsedkyně potravinové banky Blanka Vopařilová.

Během pandemie covidu Potravinová banka Pardubického kraje zaznamenala i větší poptávku po trvanlivých potravinách a zásoby ve skladu se tenčí. „Zájem se stále zvyšuje, nyní je to zhruba o patnáct procent. Stále přibíráme nové organizace. Největší zájem je o konzervy a trvanlivé potraviny, kterých je stále nedostatek. Nově dostáváme od obchodních řetězců i ovoce a zeleninu,“ sdělila Blanka Vopařilová. (zun) Ilustrační foto: MARIE MERTELÍKOVÁ

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek