Obrat z říše snů

Hokej - 30. 12. 2023
Obrat z říše snů

DAVOS – Pardubické Dynamo pod vrcholky švýcarských Alp prokázalo svoji sílu. V semifinále Spenglerova poháru v sobotu večer ještě v 56. minutě prohrávalo s výběrem Kanady 1:3, avšak díky třem rychlým gólům v závěru utkání nakonec urvalo vítězství na svou stranu a postupuje do finále nejstaršího klubového turnaje na světě. To se uskuteční na Silvestra od 12 hodin a pardubičtí hokejisté v něm nastoupí proti domácímu Davosu.

 

Dynamo hrálo dobře od začátku, dlouho se ale nemohlo dostatečně prosadit i gólově. Ke vší střelecké smůle se přidal hrůzný okamžik na začátku třetí třetiny, když Pardubičtí obdrželi branku při své přesilovce a prohrávali již 1:3. Zdálo se, že pomoci jim může jen zázrak, ale ten nahradilo mazácké rozhodnutí trenéra Varadi poslat na led šest hráčů téměř pět minut před koncem základní hrací doby. A ono to vyšlo díky perfektní střele Radila v 57. minutě. Vzkříšenou naději pečetil Kaut o dvě minuty později, ale ani s prodloužením se lídr české extraligy nemínil smířit. Osmatřicet sekund před závěrem třetí třetiny rozhodl definitivně o postupu Dynama do finále Paulovič.

 

HC DYNAMO PARDUBICE – KANADA 4:3 (0:0, 1:2, 3:1). Branky Pardubic: 25. Radil (Košťálek, Kousal), 57. Radil (Čerešňák, Kaut), 59. Kaut (Košťálek), 60. Paulovič (Zohorna). Diváků: 6800. (tv-ro) Foto: hcdynamo.cz

Mohlo by vás zajímat:

Rozhodne se v neděli

Rozhodne se v neděli

Dynamo nevyužilo mečbol

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Druhý bod pro Třinec

Druhý bod pro Třinec

Pardubičtí hokejisté první zápas v Třinci prohráli

Pardubice srovnaly sérii

Pardubice srovnaly sérii

Hokejisté Dynama ve druhém finále porazili Třinec

Dynamo ve finále prohrává

Dynamo ve finále prohrává

Pardubičtí hokejisté v úvodu na Oceláře nestačili