Prohra ve finále, ale se ctí

Hokej - 31. 12. 2023
Prohra ve finále, ale se ctí

DAVOS – Škoda, přeškoda, nakonec se to nepodařilo. Hokejisté Dynama Pardubice si vítězství v letošním Spengler Cupu nepřipíší.

 

Ve finále hraném na Silvestra po poledni podlehli domácímu týmu HC Davos 3:5, z hrací plochy však mohli odejít se ctí, neboť bojovali srdnatě, a dokonce se opět dokázali vrátit do hry, když ve druhé třetině během třinácti sekund vyrovnali na 2:2. Pak už ale na nich byla znát únava (den předtím se dostali na lůžka kolem půlnoci), což v kombinaci s úporností švýcarského celku, při němž dnes stálo i štěstíčko, na konečný triumf nestačilo.

 

Přes hořkost z porážky ve finále lze říci, že lídr české hokejové extraligy zanechal letos pod Alpami skvělý dojem. A na jeho famózní obrat v utkání s Kanadou v sobotu večer se bude ještě dlouho vzpomínat nejen v hockeytownu u Labe.

 

HC DAVOS – HC DYNAMO PARDUBICE 5:3 (1:0, 2:2, 2:1). Branky Pardubic: 37. Hyka (Radil, Čerešňák), 37. Kousal (Radil, Zohorna), 53. Mandát (Pochobradský, Košťálek). Diváků: 6800 (vyprodáno). (zr-ro) Foto: hcdynamo.cz (Pardubický tým povzbuzovala ve Švýcarsku početná skupina jeho fanoušků)

Mohlo by vás zajímat:

Rozhodne se v neděli

Rozhodne se v neděli

Dynamo nevyužilo mečbol

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Druhý bod pro Třinec

Druhý bod pro Třinec

Pardubičtí hokejisté první zápas v Třinci prohráli

Pardubice srovnaly sérii

Pardubice srovnaly sérii

Hokejisté Dynama ve druhém finále porazili Třinec

Dynamo ve finále prohrává

Dynamo ve finále prohrává

Pardubičtí hokejisté v úvodu na Oceláře nestačili