Zmenší odtok dešťové vody

Region - 10. 03. 2021
Zmenší odtok dešťové vody

 

HOLICE - Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila návrh na sloučení projektů hospodaření s dešťovou vodou ve Střední škole automobilní. Z technického hlediska je výhodnější projekty uskutečnit v rámci jedné stavby.

Cílem stavby je zmenšit odtok dešťové vody v areálu školy. Proto se do areálu umístí retenční nádrž s čerpadlem včetně dešťové kanalizace, a zadržená voda se využije na závlahu zeleně, případně poslouží hasičům a potřebám města Holice. Zároveň dojde v rámci stavebních úprav k výměně povrchů. „Stávající povrchy v areálu školy jsou ve špatném technickém stavu. Dlažby, betonové a panelové povrchy vyměníme za pojízdné zasakovací rošty, čímž se lépe vsákne dešťová voda do podloží. Výhodné to bude i z finančního hlediska,“ informoval náměstek hejtmana pro investice a kulturu Pardubického kraje Roman Línek.

Stavební práce budou probíhat za běžného provozu školního areálu, realizovány tedy budou postupně s ohledem na provozní možnosti školy. Z krajského rozpočtu půjde na projekt asi 1,7 milionu korun, celá stavba vyjde odhadem na zhruba 11,3 milionu korun.

„Je jen dobře, že v případě projektů, jako je tento, nám současná situace stopku nevystavuje. V případě Střední školy automobilní v Holicích se nám podařilo zvolit vhodný dotační titul, a míra financování z vnějších zdrojů je jen bonusem. To je nepochybně dobrá zpráva pro školství v Pardubickém kraji,“ sdělil krajský radní pro školství Josef Kozel. (zr) Foto: ARCHIV

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek