Úspěšná mise přeloučské firmy

Region - 10. 03. 2021
Úspěšná mise přeloučské firmy

 

PŘELOUČ / ABÚ DHABÍ - Poprvé od účasti s vlastní velkou expozicí na výstavě DSEI v Londýně v září 2018 se na mezinárodním fóru prezentovala společnost SVOS Přelouč v posledním únorovém týdnu na 15. ročníku prestižního Mezinárodního veletrhu obrany IDEX 2021 v Abú Dhabí ve Sjednocených arabských emirátech.

„Mohu s uspokojením konstatovat, že naše mise na IDEX 2021 byla úspěšná a splnila naše očekávání,“ konstatoval Štěpán Černý, obchodní ředitel SVOS Přelouč, který se veletrhu zúčastnil. „Potvrdil se náš předpoklad, že pro naši společnost, která je s více jak 95 procenty exportní, má velký význam možnost prezentovat se také na mezinárodních výstavách a veletrzích. Potěšilo nás, že do naší expozice zavítali jednak naši stávající zákazníci, se kterými jsme projednali příležitosti pro další spolupráci, a dále i noví zájemci, kteří se seznámili s našimi možnostmi dodávek na pancéřovaná vozidla a na balisticky odolná skla. S mnohými z nich jsme se setkali osobně de facto poprvé od počátku pandemie. Příslušníci ozbrojených sil především z afrických a asijských zemí projevovali zájem o naše speciální vojenská vozidla Perun 4x4 Scout a provedení Perun 4x4 Hard Top, vozidla VEGA 6x6 a 4x4,“ uvedl Černý.

Do expozice SVOS zavítal také vedoucí delegace MO ČR náměstek ministra obrany Tomáš Kopečný. „Panu náměstkovi jsem představil novinky nabízené naší společností a jejich využití pro armádní účely. Naše společnost SVOS je dnes s téměř třicetiletou historií již tradiční firmou a je nedílnou součástí českého obranného průmyslu,“ řekl Štěpán Černý.

15. ročník Mezinárodního veletrhu obrany IDEX 2021 v Abú Dhabí byl první světovou akcí v oblasti vojenské techniky, která se konala v období pandemie. Výstavy se zúčastnilo i za velice zpřísněných a všemi akceptovaných podmínek na 900 vystavovatelů z 59 zemí a navštívilo ji přes šedesát tisíc návštěvníků.  (zr) Foto: ARCHIV

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek