Plameny ve Starém Mateřově

Region - 10. 02. 2024
Plameny ve Starém Mateřově

STARÝ MATEŘOV - Čtyři jednotky hasičů byly přivolány v sobotu 10. února v 17.30 hodin k požáru rodinného domu v obci. Jak informovala mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková, při příjezdu první jednotky na místo byly již část střechy a horní patro domu zasažené plameny. Na místě byly dvě zraněné osoby, které byly předány zdravotníkům do péče. Jedna osoba se měla nadýchat jedovatých zplodin hoření a byla v šoku a druhá utrpěla popáleniny, když se snažila z domu zachránit psa.

 

Hasiči nasadili potřebný počet proudů k likvidaci požáru. Velitel zásahu nechal vypnout přívod plynu i elektrického proudu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.13 hodin. Hasiči zamezili rozšíření plamenů na celou střechu. Požár tak poškodil asi třetinu střechy a podkroví. Na střeše domu byly umístěny fotovoltaické panely, hasiči tak museli zvolit správný postup při hašení, aby při zásahu nedošlo k ohrožení jejich života a zdraví,“ popsala průběh večerní akce Horáková s tím, že dále bylo nutné rozebrat střešní krytinu a z domu vynosit ohořelé věci a že hasiči poskytli první psychologickou pomoc jedné osobě.

 

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který bude zjišťovat přesné příčiny vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 8 milionů korun. Do ranních hodin bude místo po požáru střežit místní dobrovolná jednotka hasičů. Vyšetřování příčin vzniku požáru bude pokračovat i v neděli 11. února,“ uzavřela mluvčí Vendula Horáková. (zr) Foto: HZS PaK

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek