Až se rozjede turistika…

Region - 11. 03. 2021
Až se rozjede turistika…

 

PARDUBICKO - Podpora cestovního ruchu v době koronavirové byla hlavním tématem jednání hejtmana Martina Netolického s ředitelem agentury CzechTourism Janem Hergetem. Hovořili o záměru prezentovat méně známé destinace pro domácí turistiku, ale také o plánovaných kampaních jako Světové Česko či spolupráci s Českou televizí.

„Současná situace je pro cestovní ruch více než nepříznivá. Věřím, že letní měsíce přinesou určitá uvolnění, ale i nová pravidla. Pomoci by tomu mohly i technické inovace jako například, IATA travel pass, pokud by jej uznala většina států,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism a dodal: „Cestovní ruch v Česku bude letos ale především o domácích turistech. Ti by mohli, stejně jako tomu bylo vloni v létě, nastartovat sezónu a pomoci podnikatelům v cestovním ruchu přežít. Stěžejní platformou agentury CzechTourism na podporu domácího cestovního ruchu zůstává portál Kudy z nudy, ke kterému se podle vývoje epidemiologické situace přidá i marketingová kampaň Světové Česko. Současně budeme spouštět i kampaně na sousedních trzích včetně Nizozemí a Maďarska, abychom přilákali zahraniční turisty hned, jak to situace umožní,“ doplnil.

„Současná situace je pro cestovní ruch více než nepříznivá, ale i ředitel agentury CzechTourism věří, že letní měsíce přinesou určité uvolnění, a to například prostřednictvím takzvaného covid pass. Nelze však příliš očekávat masivní přísun zahraničních turistů, a proto je nutné se soustředit především na domácí turistiku a poznávání méně známých destinací. V případě zahraničních turistů hovoříme především o okolních státech či Maďarsku. Vše však bude záležet na epidemické situaci a podmínkách pro cestování,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Podle hejtmana je v tuto chvíli nastavena velmi dobrá spolupráce mezi agenturou CzechTourism a Destinační společností Východní Čechy. „CzechTourism centrálně domlouvá možný prostor a jednotlivé kraje si určují zaměření, které je v daný moment vhodné. Velmi dobrá spolupráce je nastavena s Českou televizí, kde jsme v minulém roce prezentovali například tvrz Bouda či Kladruby nad Labem. V letošním roce bude vysílán pořad s Evou Samkovou a Tomášem Krausem a budeme se podílet na přípravě dalších se zaměřením například na agroturistiku, lázeňství či tradice a řemesla,“ sdělil hejtman.

Ten se s Janem Hergetem domluvil také na jednání s vedením Letiště Praha a možné propagaci kraje v prostorách letiště. Jednou z variant by bylo například lákat na památky UNESCO v Litomyšli a Kladrubech nad Labem. (DoB) Foto: Národní hřebčín Kladruby nad Labem

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek