Na univerzitu míří velvyslanec USA

Region - 29. 02. 2024
Na univerzitu míří velvyslanec USA

PARDUBICE - Hostem Univerzity Pardubice bude příští úterý velvyslanec USA Bijan Sabet. Velvyslanec Spojených států amerických se setká s vedením univerzity a Fakulty filozofické. Poté přednese přednášku s názvem U.S.-Czech Relations in 2024: Strengthening Long-Lasting Transatlantic Partnership a bude diskutovat s vysokoškolskými studenty.

 

„Přivítat na naší univerzitě velvyslance USA je mimořádná příležitost. Česká republika se svým zámořským spojencem velmi intenzivně spolupracuje také v oblasti vzdělání a vědecko-výzkumné a tvůrčí činnosti. Možnost dalšího rozvoje vzájemné spolupráce je pro Univerzitu Pardubice velmi důležitá,“ uvedl rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek.

 

Velvyslanec USA byl na Univerzitě Pardubice naposled v roce 2015, kdy během roku navštívil vysokou školu hned dvakrát Andrew H. Schapiro.

 

Bijan Sabet je mimořádným a zplnomocněným velvyslancem v České republice od prosince 2022. V České republice působí od konce loňského ledna. Před svým jmenováním byl velvyslanec Sabet spoluzakladatelem Spark Capital, společnosti rizikového kapitálu, která spravuje více než šest miliard dolarů napříč rizikovými a rizikově rostoucími fondy. Bijan Sabet se po celou dobu své kariéry zaměřoval na pomoc technologickým podnikatelům v dosažení jejich potenciálu vybudovat důležité globální společnosti. Ve své roli ve společnosti Spark Capital vedl investice a působil v představenstvu začínajících společností, které se proměnily v globální lídry. Bijan Sabet v roce 2007 řídil investici společnosti Spark do Twitteru, kdy měl tento startup se sídlem v San Franciscu jen deset zaměstnanců. Jeho firma vedla počáteční investice do dalších ikonických společností včetně Wayfair, Cruise Automotive, Oculus, Slack, Tumblr, Warby Parker, Discord, Stack Overflow a dalších, které vedly k vytvoření desítek tisíc nových pracovních míst. Bijan Sabet před založením Spark Capital v roce 2005 pracoval jako vedoucí pracovník v mnoha technologických start-upech v Silicon Valley, Kalifornii a v Massachusetts. Před svým jmenováním působil velvyslanec Sabet ve správní radě Boston College, kde získal titul bakaláře věd. Působil také jako správce na St. Mark’s School v Southborough, Massachusetts a Beaver Country Day School v Chestnut Hill, Massachusetts. Velvyslanec Sabet je ženatý s Lauren Sabet, má tři děti a je vášnivým fotografem. (MaM) Ilustrační foto: A.ZEINER

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek