Lidé si prohlédli nový pavilon

Region - 02. 03. 2024
Lidé si prohlédli nový pavilon

PARDUBICE - V areálu Pardubické nemocnice se otevřela zbrusu nová budova Centrálního urgentního příjmu. Jedná se o největší investici Pardubického kraje v jeho historii. Za stavbu samotnou zaplatí hejtmanství necelé dvě miliardy korun, přičemž půl miliardou přispěje Evropská unie. Dalších 500 milionů korun spolkne vybavení. V pátek a v sobotu se přišli do nové budovy podívat v rámci Dne otevřených dveří občané, kteří se v předstihu na prohlídku registrovali.

 

Stavba šestipatrového objektu začala v květnu roku 2021. Od letošního března pojede zhruba půl roku ve zkušebním režimu, během kterého se do nové budovy budou postupně stěhovat jednotlivé obory.

 

Jsem přesvědčena a moc si přeji, aby naše co do velikosti největší krajská zdravotnická stavba, byla současně každému pacientovi i bránou k uzdravení. Díky nejmodernějšímu vybavení napříč oborem zdravotnictví poskytuje CUP také plnohodnotné zázemí pro důstojnou práci všech zaměstnanců, kteří se starají o to nejcennější, a to o naše zdraví. Proto věřím v kladnou sílu této monumentální stavby se zárukou pro pacienta v brzký návrat domů, ke své rodině,” uvedla Michaela Matoušková, náměstkyně hejtmana Pardubického kraje pro zdravotnictví.

 

Centrální urgentní příjem výrazně zvýší komfort pro pacienty. Po vyšetření totiž nebudou muset obcházet jednotlivé specialisty v areálu tak jako doposud. Kromě centrálního příjmu bude v novém objektu 11 operačních sálů, chirurgická klinika se 184 lůžky, ARO, traumatologie, ortopedie nebo neurochirurgie. Na střeše vznikl heliport. (JR) Foto: FRANTIŠEK VLČEK (Na snímku přichází jedna ze skupin zájemců o prohlídku nové budovy)

 

Mohlo by vás zajímat:

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024