Proti Plzni od začátku v deseti

Fotbal - 02. 03. 2024
Proti Plzni od začátku v deseti

PARDUBICE Červenou kartou pro domácího Denise Halinského začalo dnes večer v CFIG Areně po zásahu VAR utkání 23. kola základní části Fortuna:ligy s plzeňskou Viktorií. Od první, respektive šesté minuty, neboť se nedařilo zprovoznit monitor VARu, tak hrál pardubický celek v deseti. Dlužno dodat, že Halinského faul vůči plzeňskému Šulcovi byl přísně potrestán oprávněně.

 

A byl tím udán i ráz diváky slušně navštíveného zápasu. Domácí se k útoku nedostali, většinu času bylo nutno hledět k jejich brance. Plzeňským se nabízel jeden rohový kop za druhým, Pardubičtí srdnatě bránili. Po třiceti minutách hry se domácí dostali i na polovinu soupeře, jejich naděje však zmařil ve 43. minutě Kalvach. Jeho nenápadnou přízemní střelu gólman Pardubic snad ani nezaregistroval a pokud ano, zareagoval totálně špatně...

 

Budinskému se, žel, nezadařilo ani po zahájení druhé půle. V 48. minutě včas nezachytil Šulcův doklep po excelentních Červových nůžkách a začalo být zle. Hned o minutu později úřadoval Šulc znovu na 0:3, s tímhle ovšem po pravdě brankář domácích nemohl dělat vůbec nic… Alespoň částečnou radost přinesl příznivcům Pardubic v 55. minutě Daněk, když se mu podařilo po přihrávce Zlatohlávka snížit na 1:3. A ještě více v 70. minutě, kdy po jeho centru vsítil vlastní gól plzeňský Kalvach.

 

Za stavu 2:3 to už na hřišti i v ochozech konečně vypadalo jinak. Domácí tým dal najevo, že o vnitřní sílu nepřišel, a Plzeň se mohla začít o své vedení i bát. Škoda, že k plichtě to už nevedlo.

 

 

FK Pardubice – FC Viktoria Plzeň 2:3 (0:1) Přihlíželo 3849 diváků. (ro) Foto z dnešního utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku konzultuje sudí Machálek s VAR zákrok Halinského v 1. minutě, za který byla nakonec pardubickému hráči udělena červená karta.)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní