Nahlédli i do útrob urgentu

Region - 07. 03. 2024
Nahlédli i do útrob urgentu

PARDUBICE - Velké množství zájemců z řad veřejnosti si minulý týden v pátek a v sobotu prohlédlo nový pavilon urgentního příjmu a chirurgických oborů v Pardubické nemocnici. Ještě před nastěhováním zdravotnického personálu měli možnost prozkoumat jeho zákulisí také členové České komory autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě (ČKAIT), které do budovy pozval za Pardubický kraj náměstek hejtmana pro investice a kulturu Roman Línek.

 

„Naše prohlídka byla trochu specifická. Pánové a dámy se z hlediska své profese zajímali hlavně o technické podrobnosti a použitá řešení. Díky tomu jsme nahlédli i do technického zázemí a probrali třeba energetickou náročnost, záložní zdroje, klimatizaci, lávky na čištění obvodového pláště nebo zásobování. Pavilon bude od poloviny měsíce ve zkušebním provozu a řada věcí si bude postupně sedat podle aktuálních potřeb personálu,“ konstatoval Roman Línek.

 

„Velmi jsme uvítali možnost nahlédnout do útrob nového pavilonu, je to ohromná stavba s řadou inovativních řešení. Jakmile se tu zabydlí provoz, už nebude možné vidět jednotlivá místa takto zblízka, od suterénu až po přistávací plochu pro záchranářské vrtulníky na střeše. Klobouk dolů před všemi účastníky stavby,“ řekl za pardubickou pobočku ČKAIT její předseda Radim Loukota. (zun) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Exit 91

Exit 91

Prozkoumali 91 kilometrů a to nejlepší teď vystavují v muzeu 

Těší se na návštěvníky

Těší se na návštěvníky

Hrad Rychmburk je už po zimě připravený, čeká na turisty

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace