Žádný tříbodový polštářek...

Fotbal - 07. 04. 2024
Žádný tříbodový polštářek...

PARDUBICEUtkání 27. kola základní části Fortuna:ligy, hrané dnes odpoledne v domácí CFIG Areně, nemohlo začít lépe. V 5. minutě našel Hlavatý zcela volného Surzyna a ten nezaváhal. Škoda, že s vedením 1:0 se oboustranně hra uchýlila k víceméně nevýrazné nudě na úrovni národní ligy, jako by si domácí tým nechal vnutit budějovickou impotenci. Jen občas se před golmanem Jihočechů Šípošem zablýsklo, ještě méně práce měl Kinský. Pozoruhodných chyb se ovšem dopouštěl především hlavní rozhodčí Radina, za tak slabý výkon by neměl dostat ani korunu odměny, o nominaci do dalších utkání nemluvě.

 

Radina ovlivnil i úvod druhé půle, v 52. minutě vzrušil celý stadion v budějovickém vápně zákrok vůči unikajícímu Patrákovi, sudí ale zůstal nevidomý, penaltu nenařídil a navíc odměnil žlutou kartou Solila za následné řeči. Budějovičtí se trochu zlepšili, avšak jejich snahu kryl s jistotou domácí brankář Kinský. Největší šance Pardubic přišla v 70. minutě, Daněk ovšem tutovku nezúročil a stále panovala obava o udržení jednogólového náskoku. Nastala-li herní převaha domácích, kompenzoval ji sudí Radina dalšími kartami, směšná byla například ta Černému.

 

Obavy se naplnily v 80. minutě, kdy po rohovém kopu vsítil vyrovnávací gól kapitán Budějovic Ondrášek. Jak pro Pardubice typické, bohužel... Nic nového pak nepřinesl ani závěrečný tlak domácích, jejich sympatická snaha urvat vítězství přišla pozdě a nestačilo ani sedmiminutové prodloužení se sérií rohových kopů. Očekávaný tříbodový polštářek do závěrečných kol základní části byl natržen, remíza je málo.

 

 

FK Pardubice – SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0). Přihlíželo 3131 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku zleva střelec gólu Pardubic Michal Surzyn, vpravo se s ním raduje Dominik Mareš)

 

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději