Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Region - 14. 05. 2024
Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

PARDUBICE - Daleko nedojela řidička osobního vozidla značky Škoda Superb, která se v krajském městě značně posilněná alkoholem vydala do provozu v odpolední dopravní špičce.

 

Jak informovala tisková mluvčí krajské policie Andrea Muzikantová, na okružní křižovatce silnic I/37 a I/36 s Palackého třídou její jízda po čtvrté hodině skončila dopravní nehodou. Nezvládla totiž řízení na kruhovém objezdu, s vozidlem vyjela vpravo přes vyvýšený ostrůvek, přes který přejela do pravého jízdního pruhu, a tam narazila do vozidla zn. Škoda Fabia stojícího před křižovatkou ve směru od Chrudimi. S vozidlem zastavila až u trafostanice trolejového vedení. 

 

„Po Palackého třídě akorát projížděli policisté z oddělení hlídkové služby, kteří si všimli čerstvé nehody dvou vozidel. Oba řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidel a k provedení dechových zkoušek. Dechová zkouška u 49letého řidiče vyšla negativně. O dvacet let mladší řidička ale měla opakovaně problémy dechové zkoušky dokončit. Policistům uvedla, že žádný alkohol před jízdou nepila, proto měli obavy o její zdravotní stav. Jeden z kolegů se řidičky dotazoval, zda se cítí dobře. Později ale vyšlo najevo, že za neúspěšnými pokusy nestály žádné zdravotní indispozice, ale téměř 3 promile alkoholu v dechu.

 

Na místo se dostavili kolegové z úseku dopravních nehod, kteří si šetření na místě převzali. Řidičce zakázali další jízdu a zadrželi jí řidičský průkaz. Následně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

V minulých dnech policisté ve zkráceném přípravném řízení 29leté řidičce sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě pravomocného odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ popisuje mluvčí Muzikantová. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Po stopách Alfréda Bartoše

Po stopách Alfréda Bartoše

Charitativní běh zasvětili logistici Vojtíkovi s nemocí motýlích křídel

O nastavení podpory sportu

O nastavení podpory sportu

Šéf Národní sportovní agentury jednal s hejtmanem

O podvodnících z internetu

O podvodnících z internetu

Policista na besedě My se nedáme, konané v Podůlšanech

Čtyři mrtví, dvacet sedm zraněných

Čtyři mrtví, dvacet sedm zraněných

Noční srážka rychlíku s nákladním vlakem poblíž zastávky Pardubice centrum

Sbohem, kanále!

Sbohem, kanále!

Kraj chce formálně zrušit území rezervu pro průplav Dunaj–Odra–Labe

Důkladné opravy jsou prioritou

Důkladné opravy jsou prioritou

Kraj dá přes čtvrt miliardy na modernizaci přetížených silnic II/323 a II/324