Policisté se zaměřili na cizince

Region - 17. 05. 2024
Policisté se zaměřili na cizince

PARDUBICE - V úterý ve večerních a nočních hodinách proběhla ve městě  bezpečnostní akce Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Pardubického kraje ve spolupráci s kolegy z pohotovostního a eskortního oddělení, psovody a Městskou policií Pardubice.

 

Jak informovala mluvčí krajské policie Dita Holečková, muži v uniformách se zaměřili na dodržování pobytového režimu u cizinců, tedy oprávnění pobytů na území ČR a dodržování zákona o pobytu cizinců, na odhalování padělaných nebo pozměněných dokladů totožnosti, zároveň na pátrání po osobách a věcech a dodržování veřejného pořádku.

 

Během několikahodinové akce policisté zkontrolovali více jak šest set osob, z toho téměř pět set byli cizinci. Osoby kontrolovali v ubytovnách, v provozovnách rychlého občerstvení, ale i v barech a hernách,“ popsala mluvčí.

 

Celkem policisté uložili pro porušení zákona o pobytu cizinců 22 pokut. Dále řešili jednoho Čecha, který se dopustil přestupku na úseku zákona o návykových látkách.

 

Během kontrol dále zjistili dvě osoby, které pobývaly na území ČR bez platného oprávnění k pobytu. „V jednom případě se jednalo o osobu nezletilou, a tak vzhledem k jejímu věku bylo toto porušení vyřešeno se zákonným zástupcem udělením pokuty v příkazním řízení. Ve druhém případě se jednalo o mladého cizince, který zde byl zaměstnán jako barman. Neměl ale pro pobyt na našem území vízum, platný cestovní doklad a vykonával zaměstnání bez příslušného povolení. S ním policisté zahájili řízení o vyhoštění z území členských států Evropské unie,“ přiblížila mluvčí Holečková. (zr) Foto: PČR

 

Mohlo by vás zajímat:

Dalších dvacet nových radarů

Dalších dvacet nových radarů

Pardubická společnost Eldis upevňuje svoji pozici v Indii

Stěhovat obrazy není jen tak

Stěhovat obrazy není jen tak

Policisté dohlíželi na převoz uměleckých děl ze sbírky Gočárovy galerie za 300 miliónů korun

Fotopast zafungovala

Fotopast zafungovala

Chrudimští strážníci odhalili pachatelku opakovaných krádeží v Urnovém háji

Zámkohraní

Zámkohraní

Pardubický zámek bude v neděli opět patřit dětem

Den starokladrubského koně

Den starokladrubského koně

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve na již 7. ročník atraktivní akce

Odpolední program prezidenta

Odpolední program prezidenta

Prohlédl si nový pavilon urgentního příjmu v nemocnici a navštívil Centrum leteckého výcviku