O nastavení podpory sportu

Region - 07. 06. 2024
O nastavení podpory sportu

PARDUBICE - Podpora budování sportovní infrastruktury v Pardubickém kraji byla hlavním tématem jednání hejtmana Martina Netolického s předsedou Národní sportovní agentury Ondřejem Šebkem. Řeč byla o aktuálních dotačních programech NSA pro města, obce či sportovní kluby, ale také o přípravě zákona o sportu.

 

„Bohužel v minulosti byla ze strany státu a tehdejších představitelů Národní sportovní agentury vytvářena u sportovních klubů, ale i měst a obcí vytvářena velká očekávání, která však nejsou podpořena adekvátním objemem finančních prostředků, které jsou na jednotlivé dotační programy alokované. Parametry dotačních programů jsou velmi kvalitně zpracované, ale bohužel je to o penězích. Jsem rád, že se NSA snaží vyjíždět do regionů, a nejen o této problematice hovořit. Podpora budování sportovišť všeho druhu je v České republice bohužel dlouhodobě velmi podfinancovaná,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Ten také hovořil o podpoře sportu ze strany Pardubického kraje. „Z pohledu kraje se jedná o nadstavbu, ale v rámci našich dotačních programů se snažíme podporovat kluby, města a obce, ale všem musí být zasazeno do možností našeho rozpočtu. Individuálně podporujeme také například projekty, které uspěly právě u Národní sportovní agentury,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

Toho předseda NSA Ondřej Šebek informoval o Plán podpory pohybu dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních a státní politiky školního a vysokoškolského sportu pro období 2024–2028, který připravilo Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR. V rámci tohoto programu by mohl vzniknout dotační program na budování a opravy školních hřišť, která by měla mít smíšenou funkci pro školy, ale i pro širokou veřejnost. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek