Z několika míst v republice

Region - 17. 03. 2021
Z několika míst v republice

 

PARDUBICE - Společnost Multiscan s.r.o. ze zdravotnického holdingu AKESO, která je součástí Komplexního onkologického centra Pardubického kraje, nově nabízí pacientům podstupujícím radioterapii možnost bezplatné svozové dopravy z místa bydliště přímo do onkologického centra. Jedná se o pacienty z detašovaných pracovišť v Ústí nad Orlicí, Svitav a Chrudimi a spolupracujícího pracoviště v Hořovicích.

Jde o zcela unikátní projekt, v rámci něhož je pacientům zajištěna nejen doprava a další benefity, ale v případě pacientů z Hořovic rovněž ubytování.

„Jako první se zrodila myšlenka zajistit dopravu, která však není náhradou dopravní zdravotní služby, pro ozařované pacienty z našich detašovaných pracovišť. Uvědomovali jsme si, že ne pro všechny je pravidelné dojíždění na ozařování jednoduché, proto bylo naším cílem zvýšení komfortu pacienta a zároveň i efektivity plánování. Poté jsme si přibrali i onkologické pacienty sesterské nemocnice v Hořovicích a nabídky nyní využívají i pacienti z Fakultní nemocnice v Olomouci, kde v současné chvíli probíhá obnova přístrojového vybavení,“ uvádí výkonná ředitelka AKESO holdingu Martina Kulštejnová.

Kromě bezplatných cest převozovým vozem nebo vlaky Českých drah a ubytování v centru Pardubic nabízí Multiscan například MHD kartu nebo možnost zapůjčení knih od Krajské knihovny Pardubice. Jakmile to dovolí epidemiologická situace, jsou pro pacienty, kteří budou v Pardubicích trávit kvůli léčbě i několik týdnů, přichystány i volné vstupenky po pardubických pamětihodnostech a za zábavou.

Pro zajištění hladkého průběhu je však potřeba dokonalá součinnost několika lidí, nejen pacienta, ale i ošetřujících lékařů a koordinátorů projektu.

„Nejdůležitější je vyhodnotit zdravotní stav pacienta, to znamená, zda je vhodný například v případě Hořovic pro převoz do našeho centra. Následně mu jsou pak provedena vstupní vyšetření a navržen několikatýdenní plán ozařování. Léčebný postup a další aktivity v podobě zajištění ubytování a dopravy jsou výsledkem práce týmu kolegů, “ doplňuje profesor Karel Odrážka, vedoucí lékař Komplexního onkologického centra Pardubického kraje.  (zr) Foto: MULTISCAN

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek