Obce obdržely informace

Region - 22. 03. 2021
Obce obdržely informace

 

PARDUBICKO – V minulém týdnu proběhl online seminář Pardubického kraje určený starostkám a starostům obcí a měst v rámci kraje. Zúčastnění se seznámili s novými možnostmi dotací pro programové období 21+.

Na impuls radního pro regionální rozvoj Ladislava Valtra se k jednání připojilo hned několik desítek obcí z celého území Pardubického kraje. Specialisté z odboru rozvoje Krajského úřadu přehlednou formou seznámili zúčastněné obce s novými příležitostmi financování projektů obcí z evropských i národních dotačních programů. Součástí jednání bylo představení nových dotačních trendů typu digitální a zelené transformace a řady neobvyklých fondů pro obnovu a oživení ekonomiky po pandemii. Pozornost byla věnována Modernizačnímu fondu pro energetickou udržitelnost, ze kterého by obce mohly čerpat zdroje například na modernizaci soustav veřejného osvětlení. Prezentovány byly také letošní dotační programy Pardubického kraje a nový krajský přístup k podpoře specifických regionů.

„Zájem starostů o dotační problematiku mě opravdu velmi potěšil. V informování zástupců obcí, mikroregionů, místních akčních skupin i dalších zájemců chceme určitě pokračovat. Kromě možnosti připojení se k prezentacím od nás všichni přihlášení obdrželi kompletní podklady také v elektronické podobě. Obce tak mají nyní k dispozici všechny aktuálně dostupné informace, které jim pomohou se v této problematice lépe zorientovat. Šance na získání finančních prostředků do území našeho kraje se tak zvýší,“ uvedl Ladislav Valtr, radní pro regionální rozvoj a evropské fondy.

„Chtěl bych především poděkovat za možnost realizovat seminář alespoň online formou. Zároveň se samozřejmě těšíme na semináře klasické. Z poskytnutých informací rozhodně budeme čerpat. Také bych rád poděkoval za zaslání všech materiálů s předstihem a v elektronické podobě,“ uvedl starosta obce Ostřešany Josef Vodrážka.

Seminář byl pořádán v rámci akcí Pardubického kraje a Regionální stálé konference Pardubického kraje. (PaS) Foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno