Sociální dotace nejpotřebnějším

Region - 23. 03. 2021
Sociální dotace nejpotřebnějším

 

PARDUBICE - Přestože jsou letos dotace z rozpočtu Pardubického kraje omezené, oblast sociální péče by měla utrpět nejmenší ztráty. Únorové krajské zastupitelstvo schválilo uvolnění prostředků v rámci víceletého financování sociálních služeb z krajského rozpočtu a tento týden se radní zabývali dotacemi pro aktivity navazující na sociální služby v celkové výši přes 4,5 milionu korun. 

„Uvědomujeme si, jak je pro některé služby naše pomoc v současné době stěžejní, zvláště kvůli obtížné situaci, do které se některé rodiny či jednotliví lidé dostávají kvůli pandemii. Proto jsme tyto dotace chtěli projednat a vyřídit co nejdříve, zatímco ostatní dotační tituly ještě pokračují,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

Jedná se například o služby, jako jsou potravinová banka, sociální šatník, zajištění hospicové péče, podpůrné služby pro rodiče dětí s autismem, ale také doprava pro seniory a osoby s postižením a mnohé další. Zároveň byla také podpořena činnost dobrovolnických center v kraji.  Některé z dotací bude ještě muset schválit Zastupitelstvo Pardubického kraje 6. dubna. (zun) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty

Dirección Girona

Dirección Girona

Pardubické letiště má nové spojení se Španělskem