Když je kontakt nezbytný

Region - 23. 03. 2021
Když je kontakt nezbytný

 

CHRUDIM – Městský úřad nasadil jako prevenci proti možnému šíření koronavirové nákazy další zbraň, tentokrát technickou. Na chodbě v přízemí budovy úřadu v Pardubické ulici je pro vyšší bezpečnost klientů i zaměstnanců úřadu umístěn ventilátor pro čištění vzduchu, redukci pachů a cirkulaci vzduchu.

„Přístroj má ničit až 99 % povrchových bakterií a virů a 97 % vzduchem přenášených bakterií a virů. Samozřejmě se tak snažíme zvýšit bezpečnost prostředí pro klienty úřadu, kteří musí úřad navštívit i v době pandemie,“ říká starosta František Pilný.

„Pochopitelně ne vše lze vyřídit na dálku. I přes jistý pokles příliv klientů zcela neustává. Kromě obligátní důkladné dezinfekce všech prostor úřadu a čistění všech klik, madel, tlačítek a podobně využíváme i technické zařízení s vestavěným fotohydroionizačním článkem. Přístroj tak vytváří agresivní oxidační atmosféru, zaplavuje prostory vzdušnými hydroperoxidy, superoxidy a hydroxidovými ionty. Výsledkem by měla být zásadní redukce virů a bakterií jak ve vzduchu, tak i na površích,“ vysvětluje tajemník městského úřadu František Chmelík.

„I přes maximální snahu o bezpečnost prostředí na úřadě prosíme občany, aby pro vyřizování svých záležitostí upřednostňovali před osobním kontaktem s úředníky písemný, elektronický či telefonický kontakt,“ dodává tajemník městského úřadu František Chmelík. (apr) Foto: MÚ CHRUDIM

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek