Rozdělili jeden a půl milionu

Region - 23. 03. 2021
Rozdělili jeden a půl milionu

PARDUBICKO – Rada Pardubického kraje schválila na svém pondělním jednání dotace v celkové výši 1,5 milionu korun pro Ekocentrum Paleta (na snímku), Asociaci pro mládež, vědu a techniku AMAVET a Univerzitu Pardubice. Finanční příspěvek ještě musí schválit krajští zastupitelé.

Na podporu environmentálního vzdělávání a výchovy dětí a mládeže poskytneme Ekocentru Paleta 800 tisíc korun. Ekocentrum realizuje většinu ekovýchovných programů pro školy v Pardubickém kraji, kterých se účastní každoročně kolem 20 tisíc dětí, žáků a studentů. Je velmi důležité učit děti odpovědnosti vůči životnímu prostředí a podporovat v nich myšlenku, že přírodě je třeba pomáhat,“ sdělil krajský radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.

Kraj dále podpoří Asociaci pro mládež, vědu a techniku AMAVET dotací 500 tisíc korun, což pomůže s financováním XIII. ročníku Programu vytváření a rozvíjení zájmu žáků o vědecké a technické obory v Pardubickém kraji. „Z důvodu nepříznivé epidemiologické situace byl loňský ročník po dvou okresních kolech soutěže Festival vědy a techniky pro děti a mládež v Pardubickém kraji přerušen. Půjde tedy o takové dokončení loňského ročníku. Cílem programu je především zvýšit zájem žáků základních a středních škol o technické a přírodovědné obory,“ uvedl radní Pardubického kraje pro oblast školství Josef Kozel.

V neposlední řadě kraj poskytne 200 tisíc korun Univerzitě Pardubice, a to na financování projektu Univerzita v pohybu. Projekt se také zaměřuje na podporu technického a přírodovědného vzdělávání, a to formou vědecko-populárně naučných akcí, programů a online aktivit. (DeP) Foto: INTERNET

 

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života