Rozdělili jeden a půl milionu

Region - 23. 03. 2021
Rozdělili jeden a půl milionu

PARDUBICKO – Rada Pardubického kraje schválila na svém pondělním jednání dotace v celkové výši 1,5 milionu korun pro Ekocentrum Paleta (na snímku), Asociaci pro mládež, vědu a techniku AMAVET a Univerzitu Pardubice. Finanční příspěvek ještě musí schválit krajští zastupitelé.

Na podporu environmentálního vzdělávání a výchovy dětí a mládeže poskytneme Ekocentru Paleta 800 tisíc korun. Ekocentrum realizuje většinu ekovýchovných programů pro školy v Pardubickém kraji, kterých se účastní každoročně kolem 20 tisíc dětí, žáků a studentů. Je velmi důležité učit děti odpovědnosti vůči životnímu prostředí a podporovat v nich myšlenku, že přírodě je třeba pomáhat,“ sdělil krajský radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.

Kraj dále podpoří Asociaci pro mládež, vědu a techniku AMAVET dotací 500 tisíc korun, což pomůže s financováním XIII. ročníku Programu vytváření a rozvíjení zájmu žáků o vědecké a technické obory v Pardubickém kraji. „Z důvodu nepříznivé epidemiologické situace byl loňský ročník po dvou okresních kolech soutěže Festival vědy a techniky pro děti a mládež v Pardubickém kraji přerušen. Půjde tedy o takové dokončení loňského ročníku. Cílem programu je především zvýšit zájem žáků základních a středních škol o technické a přírodovědné obory,“ uvedl radní Pardubického kraje pro oblast školství Josef Kozel.

V neposlední řadě kraj poskytne 200 tisíc korun Univerzitě Pardubice, a to na financování projektu Univerzita v pohybu. Projekt se také zaměřuje na podporu technického a přírodovědného vzdělávání, a to formou vědecko-populárně naučných akcí, programů a online aktivit. (DeP) Foto: INTERNET

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek