Podpora talentovaných žáků

Region - 24. 03. 2021
Podpora talentovaných žáků

 

PARDUBICKO – Problematikou nedostatku lidských zdrojů včetně absolventů škol pro potřeby firem se zabývá projekt Smart akcelerátor Pardubického kraje. Cílem programu je podpořit práci s talentovanými žáky základních škol.

Odbor rozvoje Pardubického kraje připravil dotační program pro identifikaci nadaných a mimořádně nadaných dětí a žáků v základních školách v kraji. Dotace je zahrnuta v rámci širšího projektu Smart akcelerátor.

„Tato nová dotační příležitost umožní úhradu osobních nákladů a mezd pedagogů vynaložených při práci s talentovanými dětmi a pořízení potřebných výukových pomůcek, nástrojů a služeb, a to až do výše 1,5 milionu korun,“ uvedl Ladislav Valtr, radní pro regionální rozvoj a evropské fondy.

O zařazení do pilotního projektu prozatím zažádaly čtyři subjekty. Výběrová komise doporučila všechny žádosti k podpoře v požadované výši. „Dotace obdrží základní školy Staňkova v Pardubicích a náměstí Míru ve Svitavách, dále také základní a mateřské školy v Rybitví a Proseči. Rozvíjet v žácích jejich nadání a talent je velmi důležité, a proto chceme takové projekty podporovat,“ dodal krajský radní pro školství Josef Kozel.

Schválení dotace je v kompetenci krajského zastupitelstva, které žádosti škol projedná začátkem dubna.  Další žadatelé se mohou přihlásit do navazující druhé výzvy. (PaS) Foto: ARCHIV

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek