S praktiky o distribuci vakcín

Region - 26. 03. 2021
S praktiky o distribuci vakcín

PARDUBICE - Zástupci Pardubického kraje v čele s hejtmanem Martinem Netolickým a jeho náměstkyní Michaelou Matouškovou jednali dnes se zástupci praktických lékařů ohledně distribuce vakcín do jejich ordinací. V tomto týdnu obdržel kraj z centrálních dodávek 500 dávek vakcíny AstraZeneca, které budou děleny na jednotlivé lahvičky tak, aby se dostalo na co největší množství zapojených lékařů. V příštím týdnu by mělo do České republiky dorazit 90 tisíc vakcín od tohoto výrobce. Kraj by tak mohl dostat přibližně 4,5 tisíce dávek této vakcíny.

V rámci prvního závozu vakcíny Astra Zeneca, kdy ještě nebyl vysoutěžený centrální dodavatel, jsme prostřednictvím našich nemocničních lékáren rozdělili přibližně po 20 dávkách pro každého ze 185 zapojených praktických lékařů. Poté začal distributor dodávat vakcíny v baleních po 100 kusech v celkových počtech 2 800 a 2 500 dávek přímo praktickým lékařům dle rozdělovníku vypracovaného ve spolupráci s jejich krajskou koordinátorkou,“ sdělil hejtman Martin Netolický. „V příštím týdnu by mohlo do České republiky dorazit 90 tisíc dávek vakcíny Astra Zeneca, což by pro náš kraj mohlo znamenat přibližně 4,5 tisíce dávek, které však nemáme v tuto chvíli zaručeně potvrzené. Pokud dorazí, rozhodně je rozdělíme praktickým lékařům, a to na jednotlivé lahvičky, aby se dostalo plošně na co největší množství. Tento počet by pokryl všechny občany 80+, kteří jsou nyní u praktiků registrovaní,“ řekl hejtman Netolický s tím, že kraj tímto způsobem nahradí centrálního distributora.

Podle náměstkyně hejtmana Michaely Matouškové lze do budoucna uvažovat o vyčlenění části vakcíny Moderna právě pro praktické lékaře. „V tuto chvíli máme všechny avizované dodávky od Moderny již zazávazkované, a proto lze uvažovat o vyčlenění části této vakcíny pro praktické lékaře od dubna, avšak v tuto chvíli nemáme informaci, v jakém počtu by tato vakcína měla být doručena,“ řekla Matoušková. „Každopádně jsme se domluvili na pravidelném jednání, aby měli praktici aktuální a přesné informace. Bohužel i my máme informace často rozdílné ze dne na den,“ uvedla náměstkyně hejtmana. (DoB) Foto: INTERNET

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek