Od úterý v dopravě pozor!

Region - 30. 03. 2021
Od úterý v dopravě pozor!

PARDUBICKO - Od 6. dubna dojde ke změnám ve veřejné dopravě po celém Pardubickém kraji. Dojde sice ke zrušení prázdninových jízdních řádů, nově však budou jízdní řády výlukové. V Pardubickém kraji totiž začnou rozsáhlé modernizace železničních tratí.
Ke změnám v jízdních řádech nedojde pouze na železnici. S ohledem na omezení propustnosti tratí dojde k zásadním změnám ve všech jízdních řádech. Změny se dotknou také regionální dopravy objednávané Pardubickým krajem a dálkové dopravy, aby zůstaly zachovány přestupní vazby.

Investice do modernizace tratí jsou jednoznačně na místě. Nejen Pardubice, ale i Česká Třebová jsou velkými dopravními uzly. Pardubickým krajem projíždí denně opravdu velké množství vlaků – díky modernizaci železnic dojde k vyšší propustnosti, vlaků bude moci projíždět ještě více a vyšší rychlostí,“ řekl hejtman Martin Netolický. 
Už od loňského roku modernizuje Správa železnic železniční uzel Pardubice. V květnu se začne s přestavbou úseku Brandýs nad Orlicí – Ústí nad Orlicí. V letošním roce zde bude pouze jednokolejný provoz, v dalším asi roce a půl bude provoz částečně obnoven do dvoukolejného. Vlaky budou úsekem projíždět sníženou rychlostí.

Všechny cestující prosíme o maximální trpělivost. Věřím, že než si na dopravní omezení lidé zvyknou a najdou si nové pravidelné spoje, se kterými budou jezdit, chvíli to potrvá. Odměnou jim budou zmodernizované tratě a tím pádem i vyšší komfort při cestování,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš.

Změny v jízdních řádech budou propsány do veřejných portálů. Všechny důležité informace jsou dostupné na www.pardubickykraj.cz/vyluky. (DoB) Ilustrační foto: SPRÁVA ŽELEZNIC

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno