Pohyb na vzduchu je důležitý

Region - 31. 03. 2021
Pohyb na vzduchu je důležitý

 

PARDUBICE - Novou výzvou pro studenty a zaměstnance v době pandemie a online výuky je akce Katedry tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice s názvem Rozběhejme univerzitu. Zapojit se mohou studenti všech sedmi fakult univerzity, ale také tisícovka jejich zaměstnanců. Soutěž startuje už zítra a potrvá měsíc. Fakulta, jejíž studenti uběhnou v součtu nejvíce kilometrů, získá speciální pohár. 

Podmínkou vstupu do soutěže, která má přispět ke zdravému životnímu stylu, je uběhnout pouhé dva kilometry. „Chceme u studentů a zaměstnanců podpořit pohyb na čerstvém vzduchu. U počítačů trávíme všichni v době pandemie už dlouhé měsíce a běh je přirozený pohyb. Můžeme posílit imunitu, soutěžit a třeba pomoci k výhře své fakultě,“ uvedl vedoucí Katedry tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice Jan Němec.

Pro výhru v soutěži bude důležitá pouze vzdálenost. Tempo, kterým běžec svoji trasu zdolá, nerozhoduje. Kilometry si každý účastník bude počítat sám pomocí jakékoli mobilní aplikace, která dokáže zaznamenat uběhnutou trasu. V cíli běžec nahraje screen obrazovky a zapíše výsledek. Ten pak vyplní do online formuláře.

Kromě soutěže mezi fakultami univerzity se bude během měsíční akce hrát také o ceny v kategorii zaměstnanců a studentů univerzity.

Katedra tělovýchovy a sportu, která tuto novou sportovní výzvu pořádá, je samostatnou součástí univerzity od roku 1997. Její pedagogové zajišťují sportovní zázemí pro studenty fakult Univerzity Pardubice v rámci povinných a volitelných předmětů. Katedra nabízí své sportovní kapacity také zaměstnancům univerzity a dalším zájemcům. Pořádá desítky sportovních událostí, soutěží, turnajů, například maraton v aerobiku nebo noční běh kampusem. Organizuje také charitativní sportovní akce, přednášky o zdravém životním stylu a speciální lekce pro veřejnost. (MaM) Foto: UPa

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek