Do kraje přes 18 tisíc vakcín

Region - 07. 04. 2021
Do kraje přes 18 tisíc vakcín

 

PARDUBICKO - Pracovní skupina pro očkování při Bezpečnostní radě Pardubického kraje projednala další postup očkování v regionu na tento týden. V něm by do kraje mělo přijít přes 18 tisíc dávek vakcín. Kromě vakcín Astra Zeneca půjde do ordinací praktických lékařů také část vakcín od Moderny.  K dnešnímu dni bylo v regionu proočkováno přes 79 tisíc dávek.  

„V tomto týdnu bychom měli obdržet 18 240 dávek vakcín všech tří typů. Jedná se o první týden, kdy dostaneme 14 040 dávek od Pfizeru, které by měly v tomto počtu přicházet celý duben. Ty půjdou kromě pěti očkovacích center provozovaných Nemocnicí Pardubického kraje také do příspěvkových organizací, kde se nyní očkuje Modernou. Ta půjde na proočkování druhých dávek v těchto centrech a zbývající část uvolníme praktickým lékařům. V tomto týdnu tedy získají kromě 4600 dávek Astra Zeneca také 1 300 dávek od Moderny,“ řekl hejtman Martin Netolický.

V návaznosti na avizované dodávky kraj připravuje zvýšení kapacity očkovacích míst pro vakcínu Pfizer tak, aby do budoucna byly zbývající dvě vakcíny plně k dispozici praktickým lékařům. „Pokud budou avíza dodávek platit, chtěli bychom posílit oblast Pardubicka vytvořením dalších dvou očkovacích míst pro vakcíny Pfizer. Jsme v kontaktu s provozovateli, kteří mají potřebné zázemí a jsou připraveni s touto vakcínou pracovat. Tím by se nám v Pardubicích podařilo zvýšit kapacitu společně s rozšířením provozní doby v sálu Jana Kašpara,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková s tím, že o dalších místech se nadále jedná. (DoB) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života