Očkování v sociálních službách

Region - 07. 04. 2021
Očkování v sociálních službách

 

PARDUBICKO - Jednou z prioritních skupin pro očkování jsou klienti a zaměstnanci v sociálních službách. V rámci pobytových služeb bylo v kraji první dávkou naočkováno 4500 zájemců z řad klientů a zaměstnanců. Druhou dávkou pak již čtyři tisíce. K tomu kraj naočkoval přibližně 900 pracovníků ostatních sociálních služeb, mezi které patří například osobní asistence, pečovatelská služby, ale také azylové domy. Jejich očkování pokračuje i v těchto dnech.

„Pracovníci sociálních služeb, a to jak těch pobytových, tak terénních a ambulantních patří jednoznačně mezi prioritní skupinu, protože přicházejí do pravidelného kontaktu s klienty. Ve fázi 1A, do které spadají pobytové služby sociální péče, se jednalo o přibližně 1800 zájemců z řad zaměstnanců. K tomu pokračujeme v očkování pracovníků v ostatních službách, kterých bylo k dnešnímu dni naočkováno přibližně 900. V dalších dnech budeme pokračovat tak, abychom tuto skupinu měli kompletně proočkovanou, a to v době, kdy by dle vládní strategie měla být teprve zařazována pro registraci do centrálního rezervačního systému prostřednictvím unikátních kódů,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

V rámci pobytových služeb sociální péče zbývá v kraji proočkovat přibližně 300 osob. „Přibližně 80 osob se bude registrovat do centrálního rezervačního systému s pomocí vygenerovaného kódu. Zbývající budou řešeni očkováním v zařízení v průběhu dubna/května, a to s ohledem na prodělané onemocnění,“ sdělil radní pro oblast sociální péče a neziskového sektoru Pavel Šotola. (DoB) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek