Nevděčné dětičky

Region - 08. 04. 2021
Nevděčné dětičky

 

PARDUBICKO - V posledních týdnech zaznamenali policisté v kraji i oznámení týkající se neshod mezi rodiči a dětmi. Někdy jde o demolice bytu či domu ze strany běsnících potomků například pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, jindy o nemalé majetkové spory. Ať je to tak či onak, většinou jde bezmoc rodičů s těžkým srdcem vykázat plnoleté děti, s nimiž nesdílí stejný názor, nebo kteří je jakkoliv okradli, z domu. 

Zajímavý případ, který se týkal krádeže oken, zaznamenali policisté na Bohdanečsku. Okenní výplně nenašli majitelé domu poté, co se jejich syn z domu odstěhoval. Syn opravdu uvedl, že výzvu rodičů, aby si vzal to, co mu patří, pojal doslova. Okna sám zaplatil, proto výplně odmontoval a odvezl do nového místa bydliště, ačkoliv tam zajisté „nepasují“. „V souvislosti s tímto krokem upozorňujeme, že okna a podlahy jsou stejně jako ostatní pevné „komponenty“ součástí domu. Pokud i nájemník vloží peníze do pronajatého bytu, musí se s majitelem domluvit na způsobu vyrovnání investic vložených do nemovitosti, ale nemůže si okna, radiátory či podlahy jen tak odmontovat, odvézt a zanechat za sebou holobyt. Oznamovatelům nyní nezbylo nic jiného než se se synem domluvit, nebo s ním vést občanskoprávní spor,“ podotýká k případu policejní mluvčí Eva Maturová.

Další případ, v němž matka musela hledat pomoc u policie v Hlinsku, ačkoliv podezřelou je její vlastní dcera, se týká peněz určených pro nákup automobilu a prodeje nemovitosti. Zatímco matka pověřila dceru nákupem vozidla Audi s automatickou převodovkou, dcera měla jiný názor a zakoupila Škodu Superb, což ale není vše. Dle oznamovatelky dcera v rozporu s dobrými mravy údajně prodala svůj poloviční podíl zrekonstruované nemovitosti jejich rodičů a peníze užila pro vlastní potřebu. „V popisovaném jednání ze strany oznamovatelky je spatřeno podezření ze zpronevěry. Zda je tomu skutečně tak, kolegové prověřují,“ dodává mluvčí Eva Maturová. (zr) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno