Nevděčné dětičky

Region - 08. 04. 2021
Nevděčné dětičky

 

PARDUBICKO - V posledních týdnech zaznamenali policisté v kraji i oznámení týkající se neshod mezi rodiči a dětmi. Někdy jde o demolice bytu či domu ze strany běsnících potomků například pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, jindy o nemalé majetkové spory. Ať je to tak či onak, většinou jde bezmoc rodičů s těžkým srdcem vykázat plnoleté děti, s nimiž nesdílí stejný názor, nebo kteří je jakkoliv okradli, z domu. 

Zajímavý případ, který se týkal krádeže oken, zaznamenali policisté na Bohdanečsku. Okenní výplně nenašli majitelé domu poté, co se jejich syn z domu odstěhoval. Syn opravdu uvedl, že výzvu rodičů, aby si vzal to, co mu patří, pojal doslova. Okna sám zaplatil, proto výplně odmontoval a odvezl do nového místa bydliště, ačkoliv tam zajisté „nepasují“. „V souvislosti s tímto krokem upozorňujeme, že okna a podlahy jsou stejně jako ostatní pevné „komponenty“ součástí domu. Pokud i nájemník vloží peníze do pronajatého bytu, musí se s majitelem domluvit na způsobu vyrovnání investic vložených do nemovitosti, ale nemůže si okna, radiátory či podlahy jen tak odmontovat, odvézt a zanechat za sebou holobyt. Oznamovatelům nyní nezbylo nic jiného než se se synem domluvit, nebo s ním vést občanskoprávní spor,“ podotýká k případu policejní mluvčí Eva Maturová.

Další případ, v němž matka musela hledat pomoc u policie v Hlinsku, ačkoliv podezřelou je její vlastní dcera, se týká peněz určených pro nákup automobilu a prodeje nemovitosti. Zatímco matka pověřila dceru nákupem vozidla Audi s automatickou převodovkou, dcera měla jiný názor a zakoupila Škodu Superb, což ale není vše. Dle oznamovatelky dcera v rozporu s dobrými mravy údajně prodala svůj poloviční podíl zrekonstruované nemovitosti jejich rodičů a peníze užila pro vlastní potřebu. „V popisovaném jednání ze strany oznamovatelky je spatřeno podezření ze zpronevěry. Zda je tomu skutečně tak, kolegové prověřují,“ dodává mluvčí Eva Maturová. (zr) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek