Technické řešení pomůže

Region - 13. 04. 2021
Technické řešení pomůže

PARDUBICE – Pardubický kraj podle dohody s městem Pardubice připravuje dopravní napojení z nadjezdu v Kyjevské ulici k Pardubické nemocnici. Technické řešení, které zjednoduší odbočení z hlavní silnice a zpět, bylo odsouhlaseno na společném jednání všech zainteresovaných v loňském roce. Nyní kraj vybral zpracovatele projektové dokumentace.

Zajištěním projektové dokumentace včetně získání stavebního povolení plníme náš závazek, který jsme na sebe po dohodě s městem převzali,“ říká náměstek hejtmana pro investice Roman Línek a pokračuje: „Předpokládáme, že projektová dokumentace bude hotová do konce července a ve druhé polovině roku bychom mohli získat stavební povolení. Také platí, že do výstavby kraj vloží veškeré své výnosy z prodeje areálu bývalé Tesly, což je více než 14 milionů korun.  V jakém poměru se na celkových odhadovaných nákladech 26 milionů korun na výstavbu této místní komunikace bude podílet kraj a město, bude ještě předmětem dalších jednání.“

Město Pardubice se zavázalo, že při rekonstrukci nadjezdu v Kyjevské ulici udělá veškerá stavebně technická opatření tak, aby se na něj nová komunikace mohla v budoucnu bez problémů připojit.

Projektanti budou pracovat na úpravě komunikace Kyjevská a nové průsečné křižovatky s rameny směrem do areálu bývalé Tesly a do areálu nemocnice. To vše v koordinaci s opravou mostního objektu přes železniční koridor, kterou zajišťuje město Pardubice i s generelem rozvoje areálu nemocnice,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš. „Sjezd povede bezkolizním způsobem z nadjezdu obloukem přes nynější území areálu nemocnice pod hlavní bránou v místech domku, který dříve využívalo onkologické oddělení, dolů k železniční trati a k dolní bráně do nemocnice,“ dodal Kortyš.

(zun) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky