Položili Slovácko na lopatky

Fotbal - 13. 04. 2021
Položili Slovácko na lopatky

PRAHA – Dohrávka 22. kola Fortuna:Ligy přinesla v úterý odpoledne v Ďolíčku velmi kvalitní fotbal. Po chvályhodně soustředěném výkonu se domácímu týmu FK Pardubice podařilo zaslouženě vyhrát a získat důležité tři body, posunující nováčka opět na sedmé místo tabulky!

Příznivcům, sledujícím mač samozřejmě především v televizi, nejprve zatrnulo. Slovácko se totiž již v 9. minutě ujalo vedení, když Kliment zmátl brankáře Letáčka. V 17. hezky zapracoval Cadu a hostům jako by od těchto chvil jeden gól stačil. Za Pardubice vyrovnal v 33. minutě nádherou z trestného kopu Ewerton a zadařilo se i o čtyři minuty později, kdy Čelůstkův kop srazil do vlastní brány Hofmann. V prvním poločasu ještě hosté přece jen stačili dvakrát zahrozit ve 42. minutě, Letáček byl však bravurní.

Svůj premiérový gól zaznamenal v 52. minutě pardubický Kostka a prakticky bylo rozhodnuto. Slovácku se již nedařilo nic. Hezké šance mohli ještě zúročit Ewerton a v nastavení Solil a Hlavatý.

Parádní výkon Pardubic tedy rozhodl o jejich druhé výhře nad Slováckem v této sezoně. Martin Svědík proti týmu, na jehož budování se před časem výrazně podílel, zatím účinný recept nenalezl.

Jediným „stínem“ utkání tak je skutečnost, že v neděli proti Brnu nebude moci po dnes obdržené čtvrté žluté kartě nastoupit Hlavatý.

FK Pardubice – 1.FC Slovácko 3:1 (2:1)

(ro)

Foto: LUBOŠ JENÍČEK (Na snímku spoluhráči objímaný Ewerton)

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní