Velmi dobrá zpráva!

Region - 13. 04. 2021
Velmi dobrá zpráva!

PARDUBICE - Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s ředitelem Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Alešem Černohorským a krajským starostou dobrovolných hasičů Josefem Bidmonem. Řeč byla o stávajícím systému distribuce antigenních testů a roušek do škol, ale také očkování v rámci takzvané kritické infrastruktury či dotačních prostředcích kraje pro dobrovolné hasiče.

Profesionální hasiči jsou jednoznačně součástí kritické infrastruktury, kterou jsme začali očkovat ještě před rozhodnutím státu. První skupinou byli pracovníci operačních středisek, kteří jsou pro fungování celého systému naprosto nezbytní. Nyní jsou již profesionální hasiči očkováni prostřednictvím zdravotnických zařízení Ministerstva vnitra a my postupně po menších skupinách očkujeme hasiče JPO II a JPO III. Do konce příštího týdne bychom i tuto skupinu měli mít proočkovanou a pojedeme plně všechny ostatní skupiny,“ řekl hejtman. 

Podle ředitele HZS Pardubického kraje Aleše Černohorského je i díky očkování v tuto situace v rámci profesionálních hasičů více než dobrá. „V současné době máme díky Pardubickému kraji a našemu generálnímu ředitelství proočkováno přibližně 65 procent všech našich zaměstnanců. Zbývající, například z důvodu prodělaného onemocnění, být očkováni v tuto chvíli nemohou. Dnešní den je pro nás prvním od srpna, kdy nemáme žádného pozitivního či v nařízené karanténě,“ řekl Aleš Černohorský.

Součástí jednání byla také debata o nastavení krajského příspěvku ke státní dotaci na pořízení dopravních automobilů či na rekonstrukce a stavby hasičských zbrojnic. „Celkově jsme za dobu trvání dotačního titulu podpořili nákup 214 dopravních automobilů, což je víc jak polovina ze všech jednotek, a nyní uvažujeme o tom, že bychom se více zaměřili na stavby. Žádosti je možné prostřednictvím on-line formuláře podávat až do 13. května,“ řekl hejtman Netolický s tím, že v rámci státní dotace je připraveno na kraj dalších 21,3 milionů korun. (DoB) Foto: HZS Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek