O podpoře zemědělství

Region - 17. 04. 2021
O podpoře zemědělství

PARDUBICKO - Pro Pardubický kraj jsou Agrární komora České republiky (AK ČR) a její regionální organizace dlouhodobě stabilními a důležitými partnery. Uvedl to po jednání s prezidentem AK ČR Janem Doležalem krajský radní pro oblast venkova, životního prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.

 

Hlavními tématy debaty za účasti hejtmana kraje Martina Netolického byla efektivní podpora českých potravin a českého zemědělství obecně. Dále pak například problematika společné zemědělské politiky v rámci EU a její dopady nejenom na samotné zemědělské podniky, ale i na peněženky obyvatel České republiky.

 

 „V dalších měsících nás čeká implementace reformy společné zemědělské politiky Evropské unie na národní úrovni. Je proto třeba, aby se kraje zapojily do diskuze a vyslovily svůj názor, jak by podle nich mělo české zemědělství v budoucnu vypadat,“ poznamenal prezident AK ČR Jan Doležal s tím, že názor samospráv považuje za důležitý.

 

 „Pokud jde o možnosti podpory regionálních producentů potravin a také otázky rozvoje zemědělství v našem regionu, seznámili jsme prezidenta AK ČR s kroky, které v tomto směru chystáme na úrovni našeho kraje. Hovořili jsme také o budoucí spolupráci. Z debaty jasně vyplynulo, že na dané otázky máme prakticky stejné názory a zastáváme velmi podobná stanoviska. Proto věřím, že naše spolupráce bude probíhat velmi dobře a naše vztahy budeme nadále rozvíjet,“ sdělil radní Miroslav Krčil. (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek