Café Robinson zdravotníkům

Region - 22. 04. 2021
Café Robinson zdravotníkům

 

PARDUBICE - Sociální podnik Výměník ve spolupráci s Elektrárnami Opatovice už od listopadu dodává občerstvení zdravotníkům. Firma Výměník zaměstnávající lidi se zdravotním znevýhodněním přišla kvůli restrikcím vlády o část zakázek. Pečení a rozvoz těm, kteří to ocení, se ukázalo jako smysluplná cesta.

 

 

Zaměstnanci Výměníku přemýšleli, jak by mohli svou činností podpořit a zlepšit den zdravotníkům při jejich obětavé práci v době pandemie. Rozhodli se napéct občerstvení ve své chráněné kavárně Café Robinson a obdarovat jím lékaře a záchranáře Pardubické nemocnice.

 

 

„V naší kavárně máme šikovné kuchaře a paní cukrářku, a tak nás napadlo, že naše dobré, poctivé domácí dezerty pošleme někam, kde osladí den a dodají energii do další tolik potřebné práce,“ říká Zuzana Macháčková, vedoucí Café Robinson.

 

 

Výměník se spojil s Elektrárnami Opatovice, které nabídly proplacení vytvořeného občerstvení a poskytly tak možnost dvojí pomoci. Podpořily tím chod kavárny, která přišla kvůli pandemii o část tržeb, a zároveň zdravotníky, kterým mělo být občerstvení určeno. „Chtěli jsme zdravotníkům vyjádřit poděkování a podpořit je. Zapojit se chtěli všichni naši zaměstnanci. Pak přišla nabídka podpory od našeho partnera Elektráren Opatovice, a tak se nápady pomoci hezky skloubily. Kuchaři se pustili do pečení sladkých i slaných dobrot, barmani připravovali přepravky s nápoji a naši řidiči dávku energie dovezli přímo k záchranářům,“ říká Pavel Kamp, vedoucí sociální firmy Výměník.

 

 

V kavárně zatím napekli 6 velkých plechů různých sladkých řezů, 4 slané záviny, 6 slaných koláčů. Na ochutnání upekli i vyhlášené mrkvové šátečky s povidly a předali 2 plné přepravky džusů. „Bylo to pro nás obohacující, v prázdné kavárně, kde je bez našich zákazníků smutno, bylo opět rušno a dodalo nám to energii a dobrou náladu do dalších dní a pevně doufáme, že to udělalo radost i záchranářům,“ dodává Lucie Řezníčková hlavní barmanka kavárny. (zr) Foto: Péče o duševní zdraví, z.s.

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek