Útlum neznamená nulu

Region - 27. 04. 2021
Útlum neznamená nulu

 

PARDUBICKO – V letošním roce Pardubický kraj vyčlení 12 milionů korun na podporu sportu a volnočasových aktivit pro 16 subjektů a necelých 5 milionů na podporu cestovního ruchu.  Individuální dotaci dostane v tomto případě 10 subjektů.

 

 

„I přesto, že v posledním roce zažívá cestovní ruch i oblast sportu a volnočasových aktivit značný útlum, neznamená to, že nepotřebují naši podporu. Věřím, že až se situace začne v brzké době zlepšovat, bude krajská pomoc o to důležitější,“ uvedl Alexandr Krejčíř, radní zodpovědný za sport, cestovní ruch a majetek.

 

 

Svými přírodními podmínkami a sportovní infrastrukturou, vybudovanou za podpory kraje i aktivity samotných obyvatel, nabízí území kraje nespočet možností k aktivnímu trávení volného času. „Bohužel ale z analýz víme, že máme v kraji slabou materiálně technickou základnu pro rekreační i výkonnostní sport. Na území kraje je dle informací od krajských sportovních svazů z roku 2018 oficiálně registrováno kolem 82 tisíc sportovců v 1 400 klubech, jednotách a odborech. Z toho organizovaná sportovní mládež dosahuje počtu necelých 40 tisíc. Dotace pomohou jednotlivým subjektům například obnovit majetek nebo jim pomohou s provozem klubu,“ dodal Krejčíř.

 

 

Dotace v oblasti sportu a volnočasových aktivit poputují například do Sportovního parku Pardubice, na podporu Dětské olympiády nebo podpoří Středoevropský pohár BMX a Mistrovství ČR jednotlivců a družstev. Finance z dotací dále podpoří sporty jako basketbal, fotbal nebo hokej v celém kraji.

 

 

O dotaci na podporu nejen marketingových aktivit v oblasti cestovního ruchu si zažádaly oblastní organizace Orlické hory a Podorlicko, Pardubicko – Perníkové srdce Čech, Českomoravské pomezí, Králický Sněžník a Chrudimsko – Hlinecko. Mezi žadatele patřil také Dopravní podnik města Pardubic, který chce dotaci využít na provoz lodi Arnošt.  Dále se sem řadí obec Neratov, která chce z poskytnuté dotace inovovat stezku Pernštejnskými rybníky. Individuální dotaci obdrží také svazek obcí Hradubická labská a Pardubická labská.

 

 

„Česká republika je známa svým unikátním značením turistických tras, a proto Pardubický kraj poskytne dotaci také Klubu českých turistů, který se stará o opravu a údržbu značení stezek,“ sdělil Krejčíř.  (PaS) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek