Vyšli uchazečům vstříc

Region - 06. 05. 2021
Vyšli uchazečům vstříc

 

CHRUDIM– Tristní situace studentů autoškol končí. V již uplynulém období nejhorší úrovně epidemie nemohli uchazeči o řidičské oprávnění vykonávat zkoušky z odborné způsobilosti pro řidičské oprávnění. Na vině byla nutná protiepidemická opatření, jež zkoušky znemožnila. To už je však minulostí.

 

 

Samotný provoz autoškol ani během epidemie přerušen nebyl. Při dodržování protiepidemických patření mohla pokračovat jak teoretická, tak i praktická výuka.

 

 

„Nastala však nepříjemná situace, kdy poměrně početná skupina osob již má splněné podmínky v autoškole, ale nemohla absolvovat závěrečnou zkoušku. Řešení se ovšem díky pracovníkům úřadu našlo,“ říká František Chmelík, tajemník městského úřadu v Chrudimi. Městský úřad prostřednictvím svého Odboru dopravy zařazuje žadatele o řidičské oprávnění ke zkouškám z odborné způsobilosti, tyto zkoušky provádí a také v těchto věcech vykonává státní dozor v přenesené působnosti.

 

 

„Zkušební komisaři Městského úřadu Chrudim žadatelům o řidičské oprávnění vyšli vstříc a již nyní a také v následujícím období budou zkoušet i o dvou sobotách v měsíci, aby každý mohl mít řidičské oprávnění co nejdříve,“ říká místostarosta Pavel Štěpánek, jenž má v gesci mimo jiné i Odbor dopravy.

 

 

„S možností rozšířit počet dní, kdy budou zkoušky prováděny, přišli sami zkušební komisaři, tedy naši pracovníci oddělení evidence řidičů. Nesmírně si této vstřícnosti vážím. Každý můžeme svým dílem přispět k návratu do normálního života bez epidemie a kolegové to pojali bez přehánění fantasticky. Budoucím řidičům tak už jen zbývá popřát hodně štěstí u zkoušek,“ dodává místostarosta. (apr) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno