Prospěšné podnikání

Region - 14. 05. 2021
Prospěšné podnikání

 

PARDUBICKO – Pardubický kraj je jedním z předních propagátorů sociálního podnikání v naší republice. Také letos vyhlásil program na jeho podporu, ale kromě toho učinil i významný krok v jeho propagaci. Sestavil a vydal brožuru s názvem Společensky prospěšné podnikání v Pardubickém kraji, kde jsou soustředěny praktické informace o sociálních podnicích, které mohou veřejnosti nabízet své služby.

 

 

„Je to vlastně takový přehledný katalog sociálního podnikání v našem kraji. Zájemcům nabídne charakteristiku podniku, nabídku jeho služeb, různé zajímavosti, i zda poskytuje takzvané náhradní plnění. Najdete tu všechny potřebné kontakty i řadu fotografií,“ vysvětluje krajský radní Pavel Šotola. Zájemci si mohou katalog stáhnout v digitální podobě na stránkách Kraj pro rodinu nebo o něj požádat na sociálním odboru Pardubického kraje.

 

 

Letos v rámci Programu podpory sociálního podnikání v Pardubickém kraji radní schválili podporu celkem 13 projektům v celkové výši téměř 1,3 milionu korun. „Jedná se například o pomoc s rozvojem 3D tisku v České abilympijské asociaci v Pardubicích, rozšíření kuchyňských služeb v Květné zahradě, kde budou vařit obědy i pro externí zákazníky, vylepšení montážní dílny v Králíkách pro Sdružení Neratov, vybudování linky na čerstvé těstoviny ve firmě PETRIVA v Pohance v Pardubicích a další,“ vyjmenoval pár příkladů Pavel Šotola. (zun) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek