Kamion tým v akci

Region - 17. 05. 2021
Kamion tým v akci

 

PARDUBICE - Dva dny probíhala v areálu Správy a údržby silnic Pardubického kraje v Doubravicích celorepubliková součinnostní akce s Centrem služeb pro silniční dopravu zaměřená na dodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí dle Evropské dohody ADR.

 

 

„Jedná se o vozidla, převážející věci, jejichž vlastnosti, například hořlavost, výbušnost či žíravost mohou ohrozit bezpečnost osob, majetku a životního prostředí. Tato doprava podléhá přesně danému režimu. Od toho se odvíjí technické požadavky, výbava vozidla a jeho označení dle druhu nákladu. Podmínky musí splňovat i řidič. Kromě řidičského průkazu, tzv. malého technického průkazu a pojištění vozidla má řidič povinnost mít u sebe a při kontrole předložit přepravní doklady, písemné pokyny dle ADR, osvědčení o schválení vozidla a osvědčení o školení řidiče pro danou přepravu,“ vysvětluje koordinátor prevence Krajského ředitelství Policie ČR Jiří Tesař.

 

 

Kontroly provádějí policisté zařazení do „Kamion týmu“, kteří jsou neustále školeni pro tuto problematiku a velmi dobře se v ní orientují.

 

 

„Během akce kolegové zkontrolovali 11 nákladních vozidel, z nichž tři řídili cizinci. U žádného z řidičů nezjistili žádné pochybení. Vzhledem k tomu, že se opravdu jedná o převoz nebezpečného nákladu, jsme velice rádi, že vše bylo v naprostém pořádku. Zodpovědným řidičům a jejich přepravcům děkujeme,“ sděluje Jiří Tesař. (zr) Foto: POLICIE ČR

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek