Ocenění do Holic

Region - 18. 05. 2021
Ocenění do Holic

 

BRANDÝS NAD ORLICÍ - Pamětní síň J. A. Komenského, přírodní bludiště symbolizující dílo Labyrint světa a ráj srdce, Komenského pomník – to jsou místa, která navštívil během prohlídky Brandýsa nad Orlicí krajský radní pro oblast školství Josef Kozel za doprovodu ředitele ZŠ a MŠ J. A. Komenského Miloslava Duška. Právě tato škola je pořadatelem celostátní soutěže Komenský a my. Prohlídka galerie vítězných děl byla také jedním z hlavních důvodů radního cesty.

 

 

„Přestože žil v Brandýse Komenský jen krátkou dobu, zanechal po sobě výraznou stopu. Město je s jeho odkazem neodmyslitelně spjaté. Dává mi proto smysl pořádat soutěž, která prohloubí povědomí mladé generace o jeho osobnosti,“ sdělil radní Josef Kozel.

 

 

Celostátní literárně historická a výtvarná soutěž Komenský a my vznikla již v roce 2001. Letos se však vyhlášení výsledků a zhodnocení průběhu soutěže konalo formou videokonference. „Přestože soutěž neproběhla tak, jak bychom si přáli, opět přišlo na svět několik výjimečných prací. Dá se říct, že v tomto ročníku převážila kvalita nad kvantitou,“ informoval ředitel ZŠ a MŠ J. A. Komenského Miloslav Dušek. V letošním roce se soutěže zúčastnilo 53 škol z celé republiky a celkem 175 žáků.

 

 

V rámci soutěže se udílí i Cena Pardubického kraje, kterou letos získal Benedikt Mrázek z Gymnázia Dr. Emila Holuba v Holicích. Tam také radní Josef Kozel s ředitelem Miloslavem Duškem ihned po prohlídce města zamířili. Cenu osobně předali žákům i dvěma pedagogům holického gymnázia, kteří byli také oceněni. „Měl jsem tu čest, že jsem si mohl literární opus Benedikta Mrázka přečíst. Skoro se mi nechce věřit, že je to práce žáka střední školy,“ uvedl radní Kozel. (DeP) Foto: Pk (Snímek z holického gymnázia)

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku