Rekordní minulý pátek

Region - 19. 05. 2021
Rekordní minulý pátek

 

PARDUBICKO - Další postup očkování proti koronaviru a otevření nových očkovacích míst bylo hlavním tématem středečního jednání krajské pracovní skupiny. K dnešnímu dni bylo v kraji vyočkováno přes 185 tisíc dávek, rekordním byl pátek 14. května, kdy bylo aplikováno 3 771 dávek.

 

 

„V posledním květnovém týdnu očekáváme dodávku více než 29 tisíc očkovacích dávek vakcíny od společnosti Pfizer, které putují v plném rozsahu do našich očkovacích míst. I v této souvislosti máme připravené otevření dalších tří očkovacích míst v Králíkách, Poličce a Lanškrouně. Zároveň pracujeme na rozšíření kapacit již vytvořených očkovacích míst s větším zapojením víkendového očkování,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková s tím, že v případě nových center se zvýší celková kapacita očkování o přibližně 1 500 očkovaných dávek týdně.

 

 

Vzhledem k tomu, že očkování proti koronaviru bude pokračovat i v budoucnu, chce kraj hledat stabilní prostory v rámci Nemocnice Pardubického kraje, tedy v pěti zařízeních akutní lůžkové péče. „V rámci našich nemocnic máme v tuto chvíli dvě očkovací centra mimo nemocniční areály. Ve Svitavách musíme řešit přesun ze stávajícího přízemí Fabriky, protože je jasné, že při rozvolnění v oblasti kultury bude nutné prostor uvolnit. Zároveň chceme nejpozději do konce září opustit sál Jana Kašpara na krajském úřadě, který slouží také jako kulturní, společenský a přednáškový sál. Optimální je situace v Chrudimi a Ústí nad Orlicí, kde jsme již před časem upravili prostory, kde může očkování fungovat dlouhodobě a následně je využít pro ambulance či další provozy,“ řekl hejtman Martin Netolický. (DoB) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku