Hovado v autě

Region - 27. 05. 2021
Hovado v autě

 

LÁZNĚ BOHDANEČ - Řidič pod vlivem návykové látky byl policisty a strážníky kontrolování dvakrát během dvou hodin. Svou šílenou jízdou mezi Rybitvím a Bohdančí, když už byl pronásledován policií, několikrát ohrozil bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. Jak vyplývá z policejního záznamu, jel doslova jako hovado a do lázeňského města vjel rychlostí 130 km/h!

 

 

Pokračuje tisková mluvčí krajské policie Markéta Janovská: „V minulých dnech policisté pohotovostního a eskortního oddělení chtěli v rámci běžné činnosti v Semtíně zkontrolovat řidiče vozidla Škoda Fabia. Řidiči se ale zastavovat vůbec nechtělo, šlápl na plyn a začal před nimi ujíždět směrem na Lázně Bohdaneč. Vůbec mu nevadil hustý provoz v obou směrech, ani nákladní vozidla v protisměru. Kousek za kruhovým objezdem v Bohdanči se policistům podařilo najet vedle vozidla tak, že řidiče donutili zastavit a následně ho za použití donucovacích prostředků donutili vystoupit z vozidla a zajistili ho.“


Provedená dechová zkouška ke zjištění alkoholu v dechu byla negativní, ale test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin. „Když policisté požadovali předložení dokladů k provozu a řízení vozidla, dozvěděli se zajímavou věc a to, že ho zhruba před dvěma hodinami stavěla hlídka městské policie, a protože měl již v tu dobu pozitivní test na drogy, přivolaní policisté z Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč mu řidičský průkaz zadrželi a další jízdu zakázali. Z toho si 31letý muž nic nedělal a za volant usedl znova,“ informuje mluvčí Janovská.

Obě události policie zpracovala a předala k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. (zr) Ilustrační foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek