Hovado v autě

Region - 27. 05. 2021
Hovado v autě

 

LÁZNĚ BOHDANEČ - Řidič pod vlivem návykové látky byl policisty a strážníky kontrolování dvakrát během dvou hodin. Svou šílenou jízdou mezi Rybitvím a Bohdančí, když už byl pronásledován policií, několikrát ohrozil bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. Jak vyplývá z policejního záznamu, jel doslova jako hovado a do lázeňského města vjel rychlostí 130 km/h!

 

 

Pokračuje tisková mluvčí krajské policie Markéta Janovská: „V minulých dnech policisté pohotovostního a eskortního oddělení chtěli v rámci běžné činnosti v Semtíně zkontrolovat řidiče vozidla Škoda Fabia. Řidiči se ale zastavovat vůbec nechtělo, šlápl na plyn a začal před nimi ujíždět směrem na Lázně Bohdaneč. Vůbec mu nevadil hustý provoz v obou směrech, ani nákladní vozidla v protisměru. Kousek za kruhovým objezdem v Bohdanči se policistům podařilo najet vedle vozidla tak, že řidiče donutili zastavit a následně ho za použití donucovacích prostředků donutili vystoupit z vozidla a zajistili ho.“


Provedená dechová zkouška ke zjištění alkoholu v dechu byla negativní, ale test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin. „Když policisté požadovali předložení dokladů k provozu a řízení vozidla, dozvěděli se zajímavou věc a to, že ho zhruba před dvěma hodinami stavěla hlídka městské policie, a protože měl již v tu dobu pozitivní test na drogy, přivolaní policisté z Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč mu řidičský průkaz zadrželi a další jízdu zakázali. Z toho si 31letý muž nic nedělal a za volant usedl znova,“ informuje mluvčí Janovská.

Obě události policie zpracovala a předala k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. (zr) Ilustrační foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života