Aktualizace pomůže

Region - 27. 05. 2021
Aktualizace pomůže

 

PARDUBICKO - Na internetových stránkách Pardubického kraje již několik měsíců funguje očkovací semafor, který nabízí zájemcům o očkování informace o dostupnosti očkovacího místa. V tu chvíli je aktualizován každý den a ukazuje čas od registrace po možnost rezervace konkrétního termínu. Vzhledem k uvolňování termínů na delší časové úseky a otevírání dalších věkových skupin dozná semafor změn. Nyní bude ukazovat přibližný termín od registrace do systému po naočkování.

 

 

„Stejně jako se v čase vyvíjí očkování, rozrůstají se očkovací centra či kapacity, tak reagujeme také v rámci našeho očkovacího semaforu, který je vyhledávanou nápovědou pro zájemce o očkování. Chceme reagovat na otevírání většího množství volných očkovacích termínů, což souvisí s většími dodávkami vakcín a rozšiřování věkových skupin. Proto přecházíme k parametru, který přibližně ukazuje dobu od registrace do systému po aplikaci první očkovací dávky,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

 

Stanovený parametr je pouze přibližný a vychází z očkování za posledních sedm dní. „Samozřejmě je jasné, že prezentovaný parametr není pro všechny věkové skupiny stejný, protože lidé starší, než je poslední otevřená věková skupina, mají vždy automaticky při otevírání volných kapacit přednost před mladšími. Chceme však touto změnou nabídnout zájemcům o očkování možnost přesněji si zvolit očkovací místo a případně si za rychlejším očkováním dojet do některého z méně vytížených očkovacích míst,“ uvedla náměstkyně pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková.

 

 

Semafor je aktualizován vždy jednou denně v 9:40 z důvodu různých a nepravidelných časů publikování zdrojových dat. Parametr má tři polohy. Zelený znamená naočkování od registrace do dvou týdnů, oranžový do čtyř týdnů a červený nad čtyři týdny. U každého z očkovacích míst je zobrazena adresa, umístění v rámci areálu, počet čekajících ve frontě dle jednotlivých věkových skupin, ale také parametr délky čekání na rezervaci termínu, který byl jako primární uváděn do současné doby. Další informace jsou k dispozici na www.pardubickykraj.cz/ockovani (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek