Neměli zde být…

Region - 28. 05. 2021
Neměli zde být…

 

PARDUBICKÝ KRAJ - Cizinecká policie v minulých dnech připravila a zrealizovala na Pardubicku rozsáhlou akci zaměřenou na neoprávněný pobyt cizinců. Do terénu vyjelo 12 služebních vozidel, během jednoho dne policisté zkontrolovali 163 cizinců na třech ubytovnách i ve čtyřech objektech zabývajících se stavebnictvím a průmyslovou výrobou. Výsledkem je 24 zajištěných cizinců, kteří neměli na území České republiky co dělat. Mimo jiné policisté uložili i 20 pokut, některé přestupky bude řešit i krajské hygiena. 

 

 

Čeho se cizinci dopustili? „Všichni byli v České republice neoprávněně, každý z nich nějakým způsobem obešel v tu dobu platná ochranná opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, která jim znemožňovala vstup na území našeho státu. Devatenácti z nich muži zákona ukončili přechodný pobyt a vydali výjezdní příkaz k opuštění republiky, u pěti jsme zahájili správní řízení o vyhoštění. Tři z nich jsme ještě tentýž den ukončili vydáním rozhodnutí na dobu jednoho roku - po tuto dobu nebude cizincům umožněn vstup na území členských států Evropské unie. Náklady spojené s veškerým správním řízením budou muset cizinci z vlastních finančních zdrojů uhradit,“ sdělila krajská policejní mluvčí Eva Maturová.

 

 

Nejzávažnějšího jednání se dopustili dva cizinci, kteří nejen že pobývali na ubytovnách bez patřičného povolení, ale zároveň se prokázali padělaným občanským průkazem, za což jsou obviněni z padělání a pozměnění veřejné listiny. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky nebo zákaz činnosti včetně vyhoštění. (zr) Foto: PČR (Na obrázku snímání otisků)

 

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno