Otevře se Bohdaneč

Region - 01. 06. 2021
Otevře se Bohdaneč

 

PARDUBICE - Zástupci Asociace krajů ČR v úterý dopoledne jednali videokonferenčně se staronovým ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem o aktuální epidemické situaci a postupu v očkování. V Pardubickém kraji bylo dnes spuštěno v pořadí již osmnácté očkovací místo, a to v Poličce. Další centra v Lázních Bohdaneč, Králíkách a Lanškrouně budou následovat.  

 

 

„Dnes bylo ve spolupráci s Poličskou nemocnicí a městem spuštěno další očkovací místo, které se nachází v Domě Jordán v Tyršově ulici v Poličce a má kapacitu přesahující 100 očkovaných denně. Ve čtvrtek předpokládáme fyzické zahájení očkování v Králíkách a od pondělí příštího týdne pak v Lázních Bohdaneč. Posledním místem, které chceme vytvořit je Lanškroun, kde nyní probíhají administrativní úkony a komunikace s KHS ohledně provozního řádu. Reálně by mohlo očkování začít v polovině měsíce,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

 

Podle náměstkyně hejtmana Michaely Matouškové se podařilo i ve stávajících místech navýšit očkovací kapacity. „Postupně se nám v průběhu června podaří navýšit očkovací kapacity minimálně o 30 procent. Rychlejší očkování první dávkou bude v nových očkovacích místech, jelikož ta stávající musí vyčlenit nyní přibližně polovinu své denní kapacity na očkování druhou dávkou,“ řekla Michaela Matoušková.

 

 

V Pardubickém kraji bylo k dnešnímu dni vyočkováno necelých 228 tisíc dávek z toho přes 178 tisíc vakcín od společnosti Pfizer, 24 tisíc od Moderny, 23 vakcín od společnosti Astra Zeneca a 2500 dávek vakcíny Janssen. V pondělí 31. května dosáhl počet vyočkovaných dávek za jeden den nového maxima, a to 4 802 dávek. (DoB) Foto: pardubice.rozhlas.cz

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek