Složité, ale důležité

Region - 02. 06. 2021
Složité, ale důležité

 

PARDUBICKO - Na začátku května se Policie České republiky zabývala anonymem, který hrozil útokem na nespecifikovanou mateřskou školu. Pardubický kraj proto ve spolupráci s odborníky uspořádal několik bezplatných webinářů na téma Reakce na aktuální ohrožení škol, které mohou pomoci školám v situaci, kdy by jim hrozilo nebezpečí.

 

 

„Je složité, ale přesto velice důležité, školy připravit na možnost hrozícího útoku. Může se tak předejít velkému neštěstí. Přestože může jít jen o poplašné zprávy a snahu o vyvolání strachu, nikdy nevíme, zda se nějaký útok na školu opravdu reálně nechystá. Jsem proto rád, že se povedlo webináře uskutečnit, a školy budou na potenciální útok lépe připravené. I když pevně věřím a doufám, že nabyté poznatky nebudou muset v praxi použít,“ uvedl radní pro oblast školství Josef Kozel.

 

 

Školy v reakci na informace od policie přijaly preventivní opatření, na webináři pak odborníci školám poskytli další doporučení, jak v takové situaci postupovat. Webinář byl určen všem školám a školským zařízením v Pardubickém kraji, a to i těm, které kraj nezřizuje. Celkem se ho zúčastnilo 70 mateřských škol, 50 základních škol a 60 středních škol a ostatních školských zařízení (speciálních škol, základních uměleckých škol a dětských domovů).

 

 

Již třetím rokem kraj pomáhá školám se zvyšováním jejich bezpečnosti prostřednictvím dotačního titulu Ministerstva vnitra. Díky těmto finančním prostředkům se v uplynulých dvou letech podařilo pomoci školám a školským zařízením vypracovat potřebnou dokumentaci a provést audit, odhalující bílá místa v jejich bezpečnosti a mezery v nastavených režimových opatřeních. (DoB) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ (Snímek je pouze ilustrační!)

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno