Složité, ale důležité

Region - 02. 06. 2021
Složité, ale důležité

 

PARDUBICKO - Na začátku května se Policie České republiky zabývala anonymem, který hrozil útokem na nespecifikovanou mateřskou školu. Pardubický kraj proto ve spolupráci s odborníky uspořádal několik bezplatných webinářů na téma Reakce na aktuální ohrožení škol, které mohou pomoci školám v situaci, kdy by jim hrozilo nebezpečí.

 

 

„Je složité, ale přesto velice důležité, školy připravit na možnost hrozícího útoku. Může se tak předejít velkému neštěstí. Přestože může jít jen o poplašné zprávy a snahu o vyvolání strachu, nikdy nevíme, zda se nějaký útok na školu opravdu reálně nechystá. Jsem proto rád, že se povedlo webináře uskutečnit, a školy budou na potenciální útok lépe připravené. I když pevně věřím a doufám, že nabyté poznatky nebudou muset v praxi použít,“ uvedl radní pro oblast školství Josef Kozel.

 

 

Školy v reakci na informace od policie přijaly preventivní opatření, na webináři pak odborníci školám poskytli další doporučení, jak v takové situaci postupovat. Webinář byl určen všem školám a školským zařízením v Pardubickém kraji, a to i těm, které kraj nezřizuje. Celkem se ho zúčastnilo 70 mateřských škol, 50 základních škol a 60 středních škol a ostatních školských zařízení (speciálních škol, základních uměleckých škol a dětských domovů).

 

 

Již třetím rokem kraj pomáhá školám se zvyšováním jejich bezpečnosti prostřednictvím dotačního titulu Ministerstva vnitra. Díky těmto finančním prostředkům se v uplynulých dvou letech podařilo pomoci školám a školským zařízením vypracovat potřebnou dokumentaci a provést audit, odhalující bílá místa v jejich bezpečnosti a mezery v nastavených režimových opatřeních. (DoB) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ (Snímek je pouze ilustrační!)

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek