Kradli jako straky

Region - 02. 06. 2021
Kradli jako straky

 

CHRUDIM - Zdejší kriminalisté objasnili 34 případů, v nichž se stal hlavním podezřelým 21letý mladík. Obviněný byl na několika „výpravách“ sám, jinde mu pomáhali jeho dva o 2 a 3 roky starší kamarádi. Krádeže a „vloupačky“, které jim jsou kladeny za vinu, včetně distribuce pervitinu, i krádeže v obchodech, to vše se v letošním roce stalo v Chrudimi, nebo blízkém okolí. 

 

 

V drogeriích měl obviněný odcizit parfémy, šampóny i elektrické zubní kartáčky. Hlavní zájem měl ale o sklepy a jízdní kola. Tam kde kolo nenašel, nebo se mu nezamlouvalo, nepohrdl nářadím (brusky, vrtáky, brašny s nářadím…), koloběžkami, alkoholem, ale i různými domácími zavařeninami či moukou.

 

 

V mnoha případech se členové partičky do vytipovaných míst i po užití násilí a urputné snaze k jejich smůle nedostali. Po jejich počínání zůstala nemalá škoda na poškozených dveřích nebo oknech. „V několika místech nám k jejich ztotožnění pomohly nejen zajištěné stopy, ale i kamerové systémy. Někde o kamerách věděli, proto se je snažili zakrýt nebo znemožnit jejich záznam pomocí krabic či nástřiků barvy, někde byli při pokusu vloupání vyrušeni, a proto s prázdnýma rukama utekli,“ sdělila krajská policejní mluvčí Eva Maturová.

 

 

V součtu měli pachatelé na Chrudimsku způsobit škodu v částce téměř čtvrt milionu. Větší část ale dosahuje škoda na poškozeném majetku, ta je vyčíslena na 172 000 korun.

 

 

„Jednadvacetiletý muž skončil ve vazbě, v případě prokázání viny mu za krádeže ve 3. odstavci, porušování domovní svobody, poškození cizí věci i nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, hrozí až pětileté vězení. Další dva obvinění jsou ohroženi trestem odnětí svobody v délce 2–3 let,“ dodala mluvčí Maturová. (zr) Foto: POLICIE ČR

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek