Bezplatně dvakrát měsíčně

Region - 07. 06. 2021
Bezplatně dvakrát měsíčně

 

PARDUBICE - Po úspěšném zavedení odběrového místa pro antigenní testování na onemocnění covid-19 přistoupilo Onkologické a radiologické centrum Multiscan rovněž k testování PCR metodou. Vychází to hlavně z velké poptávky ze strany veřejnosti a z možnosti bezplatného testování dvakrát měsíčně dle doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR. Na PCR testování se do Multiscanu mohou zájemci objednávat od 7. června 2021.

 

 

„Odběrové místo v budově klinické onkologie se stalo vyhledávaným pro jeho samostatný vchod a dobrou dostupnost z ulice Kyjevská, ale i díky příjemnému personálu. Každý den přijímáme jak objednané pacienty, tak i další, kteří k nám přijdou takzvaně z ulice. O úspěšném provozu svědčí hlavně fakt, že se k nám lidé stále vracejí a pravidelně se objednávají na testy dopředu. Nejvyšší počet vyšetřených testů za jedno dopoledne je přes 300,“ uvádí vrchní sestra Multiscan s.r.o. Ľubica Elichová.

 

 

Onkologické a radiologické centrum Multiscan, které začalo testovat antigenní metodou na konci roku 2020, nyní přichází s rozšířením služeb v podobě PCR testování. Doposud je zájemcům nabízelo pouze v případě pozitivního antigenního testu odebraného přímo v odběrovém místě onkologického pracoviště.

 

 

„Zareagovali jsme jednak na vládní rozhodnutí pravidelného bezplatného testování dvakrát měsíčně, hlavním však pro nás byl zájem ze strany klientů. Blíží se doba dovolených, jež jsou v mnoha případech možné absolvovat jen s PCR testem, proto jsme chtěli vyhovět těm, kteří k nám pravidelně docházejí a nechtějí si zvykat na jiné odběrové místo,“ vysvětluje ředitel pro procesy, kvalitu a efektivitu František Vlček z holdingu AKESO.

 

 

Metodou PCR začne Multiscan testovat 7. června 2021 a stejně jako u antigenních testů se jedná o výtěr z nosohltanu. Zájemce má nárok na dva bezplatné testy zdarma, nebo je nutné si s sebou přinést žádanku od lékaře či hygienické stanice. Výsledky testovaní obdrží formou sms zprávy. Certifikát v češtině a angličtině jim bude zaslán e-mailem do 24 hodin od odběru. (zr) Foto: MULTISCAN

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek