Nežádoucí nájemníci

Region - 08. 06. 2021
Nežádoucí nájemníci

 

PARDUBICE – Dubinští policisté sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody a poškození cizí věci dvěma osobám, 39letému muži a o dva roky mladší ženě.

 

 

Čeho se údajně dopustili? Tato dvojice se v uplynulém měsíci vetřela do přízně 73leté seniorky, která v domě žila sama. Oba využili její dobroty a téměř z ulice se ještě s jedním mužem nastěhovali k ní. Jakmile to zjistila její dcera (majitelka domu), okamžitě jednala a za pomocí policistů všechny cizí lidi z domu vystěhovala. V ten den vyměnila zámky, ale večer přišla na to, že se „nájemníci“ vloupali dovnitř koupelnovým oknem, které rozbili. V ten moment už byli znovu na řadě policisté. Na místo vyjeli příslušníci z dubinského obvodního oddělení i policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení. Rozdělili si úkoly a šli do akce.

 


Bylo potřeba zajistit okolí domu a zadržet pachatele uvnitř. Vše proběhlo během pár sekund. Z prostoru toalety vyšel cizí muž, který měl zakrvácenou ruku, za ním žena. Padly výzvy „Lehněte si na zem!“, žena výzvu akceptovala, muž nespolupracoval, proto policisté využili donucovací prostředky k tomu, aby ho zajistili.

 


Obdobnou rychlost nabralo i uložení trestu u podezřelé. Jelikož měla mít na svědomí ještě další protiprávní jednání, byl podán v tzv. super zkráceném přípravném řízení návrh na vazební stíhání. Soudce však stejný pohled na věc neměl, do vazby žena nešla, ale bylo jí uloženo 300 hodin veřejně prospěšných prací.

 

 

„Rozhodování o vině a trestu devětatřicetiletého muže bude trvat o něco déle. Nyní je ohrožen trestní sazbou v délce dvou let,“ uzavírá mluvčí krajské policie Eva Maturová. (zr) Foto: PČR

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek