Další čtyři roky

Region - 09. 06. 2021
Další čtyři roky

 

PARDUBICE / LITOMYŠL - Fakultu restaurování Univerzity Pardubice povede opět Radomir Slovik. Současného děkana zvolila včera většina z devítičlenného akademického senátu fakulty jako kandidáta na děkana i na příští čtyři roky. Po oficiálním jmenování rektorem univerzity začne jeho druhé funkční období 1. září.

 

 

Mým cílem je udržet kvalitu výuky a propojit ji s praxí nejen v České republice, ale také v zahraničí. Záleží mi na tom, abychom si na fakultě udrželi inspirativní a tvůrčí prostředí pro mé kolegy a zejména pro studenty. Chci, aby naši absolventi byli oceňovanými špičkovými restaurátory a experti fakulty pokračovali v projektech na mezinárodní úrovni i v práci na nejcennějších dílech u nás,“ uvedl děkan Fakulty restaurování Univerzity Pardubice Mgr. BcA. Radomír Slovik.

 

 

Mgr. BcA. Radomír Slovik (40 let) je absolventem Institutu Restaurování a konzervačních technik, o.p.s. v Litomyšli (2004). V roce 2011 absolvoval také magisterské studium Kulturních dějin na Fakultě filozofické Univerzity Pardubice. Jeho oborem je konzervace a restaurování dokumentů z papíru, také pergamenů, usní, pečetí a knižní vazby. Byl u založení fakultního Ateliéru restaurování uměleckých děl na papírové podložce (2005) a od roku 2006 vedl Ateliér restaurování papíru, knižní vazby a dokumentů. Několik let stál v čele Akademického senátu Fakulty restaurování a od roku 2014 působil jako proděkan pro vědu a tvůrčí činnost. Je třetím mužem v čele Fakulty restaurování v Litomyšli. Prvním děkanem byl zvolen 1. listopadu 2005 doc. Jiří Novotný, ak. sochař (2005 – 2009), kterého vystřídal Ing. Karol Bayer (2009 – 2017), dnes proděkan.

 

 

Fakulta restaurování vznikla v roce 2005 a jako jediná ze sedmi fakult Univerzity Pardubice nesídlí v krajském městě, ale v Litomyšli. V současnosti tuto fakultu studuje v bakalářském i magisterském stupni 90 vysokoškoláků. Fakulta studentům nabízí prestižní a zajímavé studium i moderní zázemí v bývalé piaristické koleji na Zámeckém návrší v těsné blízkosti památky UNESCO. (MaM) Foto: UPa (Na snímku děkan Radomír Slovik)

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek