Jednali v Opočínku

Region - 14. 06. 2021
Jednali v Opočínku

 

OPOČÍNEK - Ve skladu Krajského ředitelství policie Pardubického kraje, který se stal v minulém roce ostře sledovaným areálem z důvodu distribuce a uskladnění osobních ochranných pomůcek, se uskutečnilo řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje po krajských volbách. Bezpečnostní rada se však v různých obměnách scházela na mimořádných jednáních spojených s distribucí roušek a respirátorů, vývojem pandemie či očkování.

 

 

„V loňském roce by se dalo říci, že bezpečnostní rada zasedala častěji než rada krajská, protože především v prvních dnech a měsících po vypuknutí koronavirové pandemie jsme se scházeli bez ohledu na denní či noční dobu, soboty či neděle. V souvislosti s procesem očkování jsme postupně z bezpečnostní rady, ve které jsou ředitelé složek IZS, veterinární správy, hygieny či krajského vojenského velitelství, vyčlenili pracovní skupinu pro vakcinaci, které se vzhledem ke svému složení může scházet operativně. Nyní je to minimálně jednou týdně,“ uvedl předseda bezpečnostní rady Pardubického kraje Martin Netolický.

 

 

Součástí pravidelných jednání bezpečnostní rady jsou zprávy jednotlivých složek a organizací. V rámci bloku ředitele Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Igora Paara byla debata o pokrytí kraje výjezdovými základnami. „V letošním roce jsme vzhledem k otevření nové budovy ve Vysokém Mýtě navýšili počet posádek o jednu. V červenci se přesuneme do nového sídla také na Seči, což nám umožní mít v celé oblasti Ronovska a Třemošnicka posádku s nepřetržitým provozem,“ řekl Igor Paar, který hovořil také o systému takzvaných first responderů, které záchranáři využívají například v lokalitách, kde mají obvykle delší dojezdové časy. „Spolupracujeme například s dobrovolnými hasiči, kteří si pořizují automatizované externí defibrilátory do svých výjezdových vozidel a jsou tak po nezbytném proškolení připraveni poskytnout nezbytnou pomoc,“ doplnil Paar.

 

 

Hejtman Martin Netolický se zajímal o výjezdy směřující do sportovních areálů, které se zaměřují na adrenalinové sporty. „Sám jsem byl svědkem několika zranění v průběhu víkendu v jednom z areálů, kde byl připraven tým záchranářů zajištěných přímo areálem. Zranění se však neobešlo bez zásahu záchranné služby. Vzhledem k rozvoji adrenalinových sportů bychom se měli zaměřit na to, aby tyto areály byly schopné v případě zranění poskytnout profesionální pomoc, jelikož se jedna často o místa, kde není stanice Horské služby a naše týmy by mohly podle charakteru zranění vyjíždět o víkendu opakovaně, což by mělo vliv na jejich další práci,“ řekl hejtman Martin Netolický. (DoB)

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek